Използването на основа за грим е първата стъпка към създаването

...
Използването на основа за грим е първата стъпка към създаването
Коментари Харесай

Основа за грим – необходима ли е и коя да изберете?

Използването на основа за грим е първата стъпка към основаването на дълготраен грим. В ежедневния грим той постоянно се подценява, само че при значими условия не трябва да забравяте за грунда. Какво съставлява основата за грим? Как се разграничава от декор дьо тена? Най-важното – по какъв начин да го употребявате? Разберете в тази публикация.

Създаването на съвършен грим може да бъде много огромно предизвикателство. Нуждаете се от с изключение на умения, сръчна ръка и качествена козметика и от добра основа за грим. Именно с помощта на него гримът ще бъде устойчив, което ще го задържи по-дълго на лицето ви, без неприятни изненади. Въпреки че можете просто да употребявате специфичен спрей фиксатор, с цел да отбраните и завършите грима си, само че основата е в основата на всеки грим.

Вижте още:

Необходима ли е основа за грим?

Основата за грим е един от тези козметични артикули, които могат да бъдат свързани с професионален грим. Междувременно това е съществена козметика, към която би трябвало да посягате, когато не желаете да се борите с размазан грим. Така че, в случай че желаете гримът ви да е устойчив и да резервира съвършения си тип по-дълго, започнете с основата.

За какво е основата за грим? Както подсказва името, това е базова козметика, т.е. такава, която се употребява в първия стадий на гримирането. Неговата задача е да приготви кожата за по-нататъшни процедури и да удължи трайността на грима. Нещо повече, тя улеснява приемането на натурален резултат, улеснява разпределението на козметиката и усъвършенства издръжливостта й.

Важно е освен да имате добра основа за грим, само че и да я нанесете вярно – единствено тогава нанесеният заран грим ще издържи даже до вечерта.

Основата за грим има едно значимо преимущество, което ще бъде изключително оценено от притежателите на мазна кожа. Себумът е мазна субстанция, създавана от мастните жлези и е повода за множеството проблеми с мазната кожа. Когато се смеси с козметика като флуид, той разгражда формулата им. В резултат на това се образуват мазни петна, върху които гримът не може да се задържи. И тук идва основата, която не разрешава човешкото масло да повреди грима, всмуква непотребния себум и минимизира мазния искра. Това не е краят на преимуществата.

Какво дава основата за грим:

  • удължава издръжливостта на грима
  • улеснява разпространяването на козметика
  • предотвратява размазването
  • оказва помощ за понижаване на появяването на отворени пори
  • оказва помощ за изглаждане на фините линии
  • предотвратява появяването на суха кожа

Една от главните аргументи праймерите за лице да са толкоз известни е, че те оказват помощ на грима да издържи по-дълго. Естествените масла в кожата ви разграждат даже най-дълготрайните артикули, тъй че потреблението на основа за грим може да придаде на декор дьо тена ви по-матово покритие, което улеснява залепването му. Грундът също по този начин работи като щит и блокира прахуляк или вода, които могат да причинят заличаване на грима, изключително когато въздухът е парещ и мокър.

Каква е разликата сред база за грим и декор дьо загар?

Ако занапред стартирате своето премеждие с гримиране и таман попълвате козметичната си чантичка, би трябвало да знаете разликата сред база и декор дьо загар.

Задачата на декор дьо тена е да скрие несъвършенствата, обезцветявания и да прикрие неравностите в текстурата на кожата. Благодарение на него кожата наподобява здрава, свежа и има постоянен цвят. Базата, въпреки това, се употребява най-вече за устойчивост на грима, а не за поправяне на недостатъци.

Основата за грим (праймер) лимитира контакта на декор дьо тена с кожата и свързва козметиката за грим като флуид и коректор, което предотвратява придвижването на грима по лицето.

Въпросът е имате ли потребност от основа? Да, преди декор дьо тена може да има голямо въздействие върху издръжливостта, текстурата и цялостния свършек на вашия грим. Базата върху кожата основава нещо като безпрепятствено платно, върху което декор дьо тени, BB кремове, коректори освен се нанасят по-удобно, само че и удължава тяхната устойчивост. Благодарение на това вашият точно основан утринен грим може да издържи даже през целия ден!

Кога да използваме основа за грим?

Правилно подбраната основа за грим ще свърши работа освен при вечерен грим, само че и в всекидневието. Всъщност можете да употребявате базата постоянно, когато почувствате нужда, с ангажимента, че не предлагаме потреблението на многоетапен и по-тежък грим, да вземем за пример през лятото, когато би трябвало да господства лекият грим.

Мит е, че основата за грим запушва порите. Съвременните бази имат леки формули и са лишени от комедогенни субстанции, които би трябвало да се заобикалят, изключително при проблематична кожа. Чудесен образец тук са естествените бази за грим, които са част от наклонността за естествена и щадяща грижа за кожата, заради което предлаганите артикули се отличават с тактичност, леки формули и висока успеваемост.

Как да използваме основа за грим?

Добрата вест е, че потреблението на основа за грим е банално – не забравяйте, че тя се нанася преди основата, незабавно след крема или серума за лице. Освен това нямате потребност от профилирани аксесоари като четки за грим, тъй като можете елементарно да разнесете основата върху лицето и шията с пръсти. Ако предпочитате да разнасяте с четка, нищо не пречи. Само не забравяйте да му дадете време – би трябвало да стегне, преди да нанесете декор дьо загар.

Ако се чудите какво да извършите първо: крем или основа, то както споменахме, нанасяте грунда след края на грижата. Винаги основата би трябвало да се нанася върху прясно почистена и хидратирана кожа, само че си коства да дадете време на крема за лице да подейства, тъй че изчакайте няколко минути.

Как се гримира лицето:

  • крем за лице
  • основа за грим
  • фон-дю загар или Вътрешни войски крем
  • коректор
  • пудра за лице
  • хайлайтър
  • руж

Когато нанасяте основата, уверете се, че употребявате малко количество – общоприетоо се предлага размер на грахово зърно. Това е значимо, защото прекалено много от продукта може да докара до бързото му разтапяне и образуването на прекомерно пълен пласт, което ще повлияе на неуместното нанасяне и трайността на идващите козметични артикули. Праймърите имат лека и немазна текстура, тъй че даже малко количество е задоволително, с цел да почувствате кожата си изгладена.

Съвет: Ако имате разширени пори или по-дълбоки бръчки по кожата си, знаете от опит, че при нанасяне на декор дьо загар или различен грунд продуктът може да се настани в тези дребни гънки и да ги направи по-видими. Първо можете да употребявате върховете на пръстите си, с цел да нанесете основата върху проблематични зони, като обезцветявания, тъмни кръгове, бръчки, разширени пори. Грундът ще помогне за минимизиране на несъвършенствата, ще ги запълни и освен това – ще сътвори гладка, „ грундирана “ основа за идващия пласт грим.

Коя е най-хубавата основа за грим?

Няма явен отговор на въпроса какво е добра основа за грим. Всичко зависи от вида кожа, нейните потребности и самостоятелни желания.

Всяка вярно подбрана основа за грим ще изглади кожата (на пазара се предлага и типична изглаждаща основа за грим ), ще изравни нейния колорит и даже може да овлажни, което е значимо за доста суха кожа (тук си коства да изберете хидратираща основа за грим ). Добрата вест е, че има доста типове грундове, тъй че можете елементарно да изберете козметика за вашия вид кожа.

Въпреки че декор дьо тените покриват порите на кожата, те не ги запушват, което ги прави подобаващи за всеки вид кожа, в това число и такава с акне.

Базите за грим оферират и други покрития. И по този начин, озаряващата основа за грим ще обезпечи лъчезарен искра, а прахообразната основа за грим за мазна кожа ще придаде на кожата матово покритие. От друга страна, добра основа за грим, която понижава появяването на пори, нормално обезпечава полуматово, сатенено покритие.

Популярни са силиконовите основи за грим, които мигновено обезпечават оптималната гладкост и кадифен свършек. Препоръчват се изключително за суха и зряла кожа, в композиция с лек декор дьо загар. Тук си коства да се уверите, че силиконите в основата няма да основат непропускливо покритие върху кожата, което може да запуши порите и да обезпечи удобна среда за бактерии. Добре е да изберете основи, които съдържат летливи или маслени силикони.

Основа за грим – обобщение

Основата за грим е допълнение към грижата и грима. Независимо коя козметика изберете, тя ще работи добре в ежедневния и инцидентен грим. Всяка база-праймер ще изравни и изглади кожата и ще удължи трайността на грима с до няколко часа. Нещо повече, основите могат да се употребяват без значение от възрастта и положението на кожата.

Предимството на основата за грим е, че макар че главната й задача е да удължи издръжливостта на грима, тя го прави посредством, наред с другото, контролират производството на себум и гладката текстура на кожата, в това число запълване на линии, бръчки и камуфлиране на отворени пори. Благодарение на това кожата ви става сияйна и свежа, наподобява добре поддържана и не е нужно да се притеснявате за корекции на грима денем.

Източник: spiritell.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР