Използването на електронни цигари и устройства за вейпинг в Казахстан

...
Използването на електронни цигари и устройства за вейпинг в Казахстан
Коментари Харесай

Президентът на Казахстан: Електронните цигари са напаст, заплаха за нацията

Използването на електронни цигари и устройства за вейпинг в Казахстан е злина, която заплашва здравето на нацията, съобщи президентът на републиката Касъм-Жомарт Токаев в град Туркестан, предават ТАСС и Българска телеграфна агенция.

" Трябва да изкореним производството и разпространяването на наркотични субстанции. В противоположен случай бъдещето на страната ни е неразбираемо. Аз съм доста угрижен по този въпрос. Синтетичните опиати станаха необятно публикувани в нашата страна. Престъпните групи интензивно въвличат младежите в тази незаконна активност. Така наречените вейпове и другите типове електронни цигари се трансфораха в още един камшик, грозящ здравето на нацията. За страдание, използването им се трансформира в мода измежду младежите. За това способстват необятната им досегаемост и нападателната реклама за тяхната хипотетична безвредност ", сподели той.

Според президента на Казахстан в реалност младежите се излагат на сериозна заплаха, тъй като " вейпингът е нездравословен самичък по себе си и го дели една крачка от същинските опиати. " Трябва да предприемем незабавни систематични ограничения за битка с това рисково събитие, единствено възбраните няма да оказват помощ. Полицията би трябвало да бъде по-ефективна в тази област. Ще държа този въпрос под специфичен надзор ", съобщи Токаев.

Президентът съобщи, че в околните дни държавното управление ще одобри документ, който да регламентира битката с опиатите.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР