Използвахме лекарството Валсартан (активно вещество) за проучване, с което да

...
Използвахме лекарството Валсартан (активно вещество) за проучване, с което да
Коментари Харесай

Ново проучване подкрепя данни на български професор за развитие на рак при определен лекарствен прием

" Използвахме лекарството " Валсартан " (активно вещество) за изследване, с което да оценим канцерогенния риск (развитие на рак) поради комбинацията от карционегените NDMA и NDEA (видове нитрозамини). Използваната база са стандарти на Агенцията по медикаментите и храните в Съединени американски щати (FDA) по отношение на нитрозамините, фактори на наклона на рака (оценка на риска от рак, обвързван с излагане на канцерогенно или евентуално канцерогенно вещество) според Калифорнийския закон за безвредната питейна вода и токсични замърсявания от 1986 година плюс същите фактори според Американската организация за отбрана на околната среда и характерни сюжети при излагане на карциногените. Оценките сочат, че замърсяването с нитрозамини в медикаменти, които се одобряват дълго време, усилват риска от рак и са сериозна заплаха за публичното здраве ". Това гласи късото умозаключение на, видяло бял свят единствено преди месец.

Заключението поддържа индиректно сигнали, пращани от екип български лекари, водени от проф. Георги Чернев, до всички виновни институции в България и Европейски Съюз. Каква е последната до този миг информация от проф. Чернев, който още веднъж е шеф на кожната клиника на Министерство на вътрешните работи болница,!
 Професор от Съединени американски щати пристигна на конгрес поради български научни писания за медикаменти за кръвно и непряк резултат рак на кожата Професор от Съединени американски щати пристигна на конгрес поради български научни писания за медикаменти за кръвно и непряк резултат рак на кожата
На 14 и 15 май, в хотел " Маринела " в София се организира Третия конгрес на Българското сдружение по дерматологична хирургия (Б...

В новото изследване са правени калкулации на риска за развиване на рак съгласно това какви превишения на допустимите дози нитрозамини според американските стандарти са публично докладвани в избрани лекарствени артикули, както и какво е количеството признато лекарство и какъв брой кг приблизително е един пациент – за интервал от 6 години. Съответно, резултатите за NDMA сочат, че рискът да развиеш рак се усилва на сред 40 до 126 спомагателни случая на 100 000 души население, а за NDEA – на 12 до 48 спомагателни случая на 100 000 души. Изчисленията са правени единствено при " приложимост " на един нитрозамин в един лекарствен препарат.

Припомняме, че в края на юли, 2021 година, Европейската организация по медикаментите разяснява пред тематиката с нитрозамините. На въпрос на не са ли нитрозамините канцерогенни субстанции и щом е по този начин, по какъв начин в този момент е възможно даже в доста дребни количества да участват в медикаменти, отговорът е следният: " Нитрозамините са считани за " вероятни карциногени при индивида " . ".!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР