Изплувалият от документите Пандора бивш премиер на Великобритания Тони Блеър

...
Изплувалият от документите Пандора бивш премиер на Великобритания Тони Блеър
Коментари Харесай

Тони Блеър съветвал ПП да искат външен министър на всяка цена, за да имат излаз навън

Изплувалият от документите " Пандора " някогашен министър председател на Англия Тони Блеър посъветвал " Продължаваме промяната " непременно да имат външен министър, с цел да имат " изход на открито ", научи Епицентър. бг.

 

Словосъчетанието " изход на открито " се появи от трагичните договаряния сред ГЕРБ и Политическа партия за това кой да бъде първи посланик на страната. " За нас е значимо, като политическа коалиция, да имаме външнополитически канал, по тази причина настояваме ", изясни еволюцията по тематиката в ПП-ДБ Атанас Атанасов.


Именно Блеър и неговият Институт за световна смяна, с които в средата на януари " Промяната " подписаха консултантски контракт, внушил на Кирил Петков и хората му, че доста по-важно е да се държат контактите с Европа и света, в сравнение с финансовите потоци, да вземем за пример.

 

Освен това харвардците " прогледнали ", че като имат " изход на открито ", могат да вървят и да се хвалят пред сътрудниците ни какви триумфи имат и да " клепат " всички останали от политическия пейзаж в България. В това именнно се състои тяхната " еволюция " във връзка с външната политика, за което загатна Атанас Атанасов.


Кирил Петков настойчиво прокарва тезата, че в Европа са си харесали Николай Денков и по тази причина той би трябвало да стане външен министър. Което не е правилно, като се има предивд унизителното отношение към българсия министър председател, чието слово в Екологичен потенциал беше проследено от едвам 20 евродепутати.

 

Денков просто се държи като марионетка, откакто обществено разгласи, че желае да отиде в Съединени американски щати, с цел да рапортува какво е приключил за 9-месеца в ръководството и  да заявява евроатлантическия курс на България.

" Тони Блеър е един от най-дълго управлявалите английски министър председатели и е прочут като модернизатор и държавен водач, който сполучливо балансира развиването на мощна стопанска система със обществените задължения ", се споделяше в известието на българското държавното управление след срещата на Денков и Блеър в Давос. " Именно като подобен може да бъде образец за доста страни, които се пробват да създадат нужните промени ",  претекста решението за привличането му като съветник на България министър председателят Денков.


Така България се подреди измежду 40-те страни, които разчитат на експертна помощ от Института за световна смяна на някогашния английски министър-председател Тони Блеър.

Конкретни параметри за подписаната договорка със София към момента не са обявени, като се изключи че България ще се възползва от експертизата на Института на Блеър по въпроси като битка с корупцията, специфични служби и въвеждането на изкуствен интелект в ръководството на страната. 

Тактиката на Блеър за привличане на " клиенти " била елементарна - първо той осъществявал контакт с водача, след което изпращал представители на института си да работят в съответната страна, които постоянно оставали на терен и в случай че въпросната власт се смени. Подобни планове към този момент имало на съвсем всички континенти. От тази активност, по обществени данни, Блеър печелил по 140 млн.долара.


Името на Блеър обаче е обгърнато и в кавги. През 2021 година имената на Тони Блеър и брачната половинка му Чери Блеър излязоха от документите " Пандора ". Тогава стана известно, че някогашният английски министър председател и брачната половинка му са станали притежатели на офис постройка за 6.5 милиона паунда през 2017 година, придобивайки компания от Британските Вирджински острови (BVI), което е довело до икономисване на 312 000 паунда налози.

Откакто напусна премиерския пост през 2007 година, Тони Блеър печели милионите си точно като медиатор в договаряния за подписване на покупко-продажби, като преподавател и като съветник.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР