Изплащането на Цанков камък ще продължи стотици години. Това заяви

...
Изплащането на Цанков камък ще продължи стотици години. Това заяви
Коментари Харесай

Изплащаме Цанков камък стотици години, тревожат се ГЕРБ

Изплащането на " Цанков камък " ще продължи стотици години. Това съобщи депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова, която дружно с сътрудника си Александър Ненков, внесоха сигнал до основния прокурор за плана " Цанков камък ".

Атанасова посочи, че нямат нужната експертиза, с цел да преценяват дали въвеждането му в употреба на това оборудване и този план ще се изплати и за какъв брой време би станало това.

" Смятаме обаче, че ще има негативна норма на възвращаемост, тъй като специалисти настояват, че изплащането ще продължи стотици години ", сподели Атанасова. Тя акцентира, че през последната седмица се е схванало, че този план е въведен в употреба и единствено няколко години по-късно се постанова ремонта му, защото може да се окаже, че е рисков за популацията предвид на съдържимост, спукана чашка или пропускливостта и така нататък

От ГЕРБ считат, че е редно да се направи една задълбочена инспекция. Атанасова изрази вяра, че скоро обществото ще разбере дали този план, който коства 1 милиарда лева е бил нужен и дали предвид на неговата поддръжка ще са нужни още средства.

Атанасова напомни, че този план е осъществен по времето на Тройната коалиция, когато министър на енергетиката е бил Румен Овчаров, а зам.-министър Корнелия Нинова.

" Считам, че в този момент е моментът и госпожа Корнелия Нинова освен да разяснява основаването на антикорупционния орган, само че и да даде мнение дали този орган би трябвало да се занимава и с една такава договорка, каквато е планът " Цанков камък ", разяснява още Атанасова.

Мотивът да се внесе този сигнал е, че се вижда един рецидив, уточни Александър Ненков. По думите му точно хората, които приказват най-вече за паралелна страна и Нинова в частност, са образци за " не паралелна страна, а за очевиден принцип по какъв метод нецелесъобразно се разходват значително средства.

Ненков даде образец и с други планове, които са за милиарди - ".

" Тук не става въпрос за суджуци, не става въпрос за някоя договорка в НДК или за ремонт. Тук става въпрос за милиарди лв., които идват от данъкоплатците ", акцентира Ненков.

По думите му за предходната година " Цанков камък " приходите от продажба на електрическа сила са 15 млн.лв.

" Тази година се чака да не надвишават 10 млн.лв ", сподели още Ненков.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР