Изплащането на пенсиите за април от Националния осигурителен институт ще

...
Изплащането на пенсиите за април от Националния осигурителен институт ще
Коментари Харесай

Пенсиите и надбавките ще се изплащат от 7 април до 23 април

Изплащането на пенсиите за април от Националния застрахователен институт ще стартира на 7 април (вторник) и ще завърши на 23 април (четвъртък).
Изплащането на сумите посредством пощенските станции ще бъде осъществено съгласно направен график, авансово разгласен във всяка една от тях. Графикът обгръща интервала до 16 април, в допълнение сред 21 и 23 април в това число ще бъдат изплащани пенсиите на пенсионерите, които не са съумели да получат пенсиите си преди Великден. Заедно с пенсиите ще бъде изплатена и еднократна спомагателна сума в размер на 40,00 лева на 1 246 000 пенсионери, на които пенсията или сборът от пенсиите, дружно с добавките и обезщетенията към тях за април 2020 година, е в размер до 363,00 лева в това число. За тази цел държавното управление ще отпусне спомагателни 49 840 000 лева лв. на бюджета на държавното публично обезпечаване.

Средствата са обезпечени за сметка на преструктуриране на разноските и/или прехвърлянията по централния бюджет за 2020 година Във връзка с оповестеното изключително състояние в пощенските станции ще бъде основана организация за предпочитано обслужване на клиенти над 60 години от началото на работното време до 12:00 часа. За да се избегне скупчването на хора, е целесъобразно клиентите под тази възраст да посещават клоновете на „ Български пощи “ ЕАД отвън този времеви диапазон.

Преводите на априлските пенсии по платежните сметки на пенсионерите, които получават парите си посредством снабдители на платежни услуги, лицензирани от Българска народна банка, и клонове на снабдители на платежни услуги, осъществяващи активност на територията на страната/банките, ще бъдат осъществени на 7 април.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР