Изпийте тиквеното си лате и направете нещо за Русия!, иронизира

...
Изпийте тиквеното си лате и направете нещо за Русия!, иронизира
Коментари Харесай

Навални: Изпийте тиквеното си лате и направете нещо за Русия!

" Изпийте тиквеното си лате и направете нещо за Русия! ", иронизира Алексей Навални свои сънародници, които му се оплаквали от меланхолия. Затвореният съветски опозиционен водач съобщи в профила си в обществените мрежи, че сигурно ще съди пандиза, тъй като не му е дал зимни обувки, а температурите в Русия падат под нулата.

" Съдя колонията си и упорствам да ми бъдат предоставени зимни обувки ", написа Навални.

46-годишният Навални излежава деветгодишна присъда в покрайнините на Владимир, град на към 230 км източно от Москва, където температурите в понеделник паднаха до -6ºС. В профила си той съобщи, че в пандиза " от седмици " към този момент са минали към зимни облекла, само че надзирателите са отказали да му дадат ботуши.

" Моите зли надзиратели безочливо не ми дават зимни ботуши ", сподели той. Навални съобщи, че неналичието на зимни облекла значи да избира сред това да не излиза на открито въобще или да се разболее, което е " мощно нежелателно " в пандиза. " Тук дават топла вода единствено три пъти дневно, мед няма. Ако апелирам за медикаменти надзирателите, против това ме натискат да спра да пиша ", споделя Навални. Миналата седмица той заяви, че го местят за 2 седмици в най-строг изолатор, заради което няма да има право на никакви свиждания. Той таман очакваше околните си, откакто 10 месеца не ги е виждал. 

Антикорупционният деятел, който оцеля след офанзива с " Новичок " през 2021 година, добави, че и преди е боледувал там. " Дворът ми за разходки е затрупан с лед. Не може да се върви по него с есенни обувки ", сподели той. " Но би трябвало да се върви. Това са единствените 1,5 часа чист въздух, които можете да получите. "

Навални непрекъснато клейми от пандиза нападението на президента Владимир Путин над Украйна.

В понеделник той съобщи, че в последно време е получил " доста писма за меланхолия, тъмно въодушевление и незаинтересованост ". Той прикани руснаците да се " развеселят ".

" Допийте тиквеното си лате и отидете да извършите нещо, което да приближи Русия до свободата ", написа той в нормалния си закачлив жанр.

Навални, чието име Путин отхвърля да произнесе обществено, е единственият опозиционен политик в Русия, който през последните години съумява да провокира общонационални митинги. Навални беше задържан предходната година, когато се върна в Русия от Германия, където се възстановяваше от отравянето. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР