Изпиването на чаша вино помага за намаляване на стреса и

...
Изпиването на чаша вино помага за намаляване на стреса и
Коментари Харесай

Една чаша или не?! Диетолог каза истината за виното

Изпиването на чаша вино оказва помощ за понижаване на напрежението и поддържа здравето на сърцето, само че също по този начин усилва риска от някои типове рак и скапва фигурата, споделя диетоложката Сара Гароне. Неочакваните последствия от пиенето на вино тя изброи пред профилираното американско издание Eat This, Not That!

Гароне означи, че резултатът на виното върху тялото зависи директно от количеството употребяван алкохол. Според нея една чаша дневно се счита за релативно безвредна за дамите, а две за мъжете. В същото време ежедневното пиянство, даже и в умерени количества, съгласно Гароне, последователно води до приучване на организма към алкохола, т.е. рецепторите в мозъка се приспособяват към резултатите и би трябвало да увеличите дозата, с цел да постигнете нормалния резултат.
-->
Освен това специалистката предизвести, че даже малко количество вино усилва риска от развиване на рак на мозъка, шията, хранопровода, черния дроб, гърдата и дебелото черво, а също по този начин способства за наддаване на тегло. „ Средна чаша вино от 150 мл съдържа 120 до 125 килокалории. Добавете това към броя на другите калории и ще качите килограми, преди да го осъзнаете “, изясни Гароне.

В същото време тя отбелязва, че виното е освен нездравословно, само че и потребно – понижава напрежението, оказва помощ за релаксация и даже поддържа здравето на сърцето. „ Проучване от 2023 година откри, че умерената консумация на алкохол понижава честотата на сигналите за стрес в амигдалата, което намалява риска от сърдечни болести “, изясни Гароне.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР