Изпитите за седмокласниците идната година ще са с около седмица

...
Изпитите за седмокласниците идната година ще са с около седмица
Коментари Харесай

Изпитите след седми клас ще седмица по-късно идната година, обяви просветният министър

Изпитите за седмокласниците идната година ще са с към седмица по-късно , с цел да имат време те да се приготвят по-добре. Това разгласи на конференция министърът на образованието проф. Галин Цоков във връзка измененията, които ведомството му счита да предприеме за новата образователна година.

Министърът заяви още, че националното външно оценяване за седми клас ще се организира в разнообразни дни от изпитите в края на 10 клас за по-добра организация.

" Външното оценяване след 7-ми клас е структурирано в образователни дни, с цел да не се губи образователно време, и това несъмнено ще наложи смяна във връзка с квесторите ", посочи той.

„ Днес подписахме нов график за външно оценяване през идната година. Стигнахме до концепцията, че в границите на идната година би било по-добре външното оценяване да бъде разграничено по дни - на външно оценяване след седми клас и след десети, с което осигуряваме по-голяма опция на оценителите да се съсредоточат на инспекцията на работата на учениците след 7-ми клас, с цел да може тази инспекция да бъде с приоритет, учениците да получат по-бързо резултат и да стартира и класирането в междинните учебни заведения “, аргументира се Цоков.

Този юни изпитът по български за седми клас бе на 13-ти, а по математика - на 16-ти. Ако бъде изменен графикът, то следващата година изпитите за седмокласниците ще са в седмицата от 17 до 21 юни.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР