Изпитите могат да бъдат стресиращи и студентите са склонни да

...
Изпитите могат да бъдат стресиращи и студентите са склонни да
Коментари Харесай

Полезни напитки и храни за лесно учене

Изпитите могат да бъдат стресиращи и студентите са склонни да пропущат хранене в името на ученето. Някои пък избират бърза нездравословна храна. Приемането на храна за мозъка преди и по време на изпити е жизненоважно, тъй като покачва вниманието и силата, както и цялостната мозъчна функционалност. Но кои са напитките и храните за по-лесно учене?

Основните стъпки в този режим включват:

- Ограничаване на приема на захар

- Избягване на алкохол

- Устояване на прочувственото хранене при стрес

- Избягване на късно вечерно хранене

- Преминаване от модифицирани към здравословни закуски като плодови салати

- Не пропускайте хранения, изключително закуската.

Вода за централизация

Поддържането на хидратация подсигурява, че мозъкът ви остава фокусиран. Дехидратацията може да аргументи главоболие и други телесни неудобства, които пречат на концентрацията по време на изпитите. Трябва да вземете ограничения, които да ви припомнят да пиете вода през този значим миг. Добър вид е да се възползвате от преимуществата на новото време и да си изтеглите някое от многото приложения, които ви подсещат да пиете вода.

Носенето на бутилка с вода също може да ви накара да се хидратирате понякога. Можете също да настроите алармата на вашия смарт телефон и да пиете вода, когато звъни. Създайте си табиет да пиете вода преди или след всяко хранене денем. Вашето тяло се нуждае от вода, тъй като мозъкът зависи от водата за дейно действие. За да сте сигурни, че пиете най-малко осем чаши вода дневно, потърсете съд със същото количество и се уверете, че е празен в края на деня.

Храни за добра памет

 Храни за елементарно учене

Горските плодове са дребни, само че имат доста въздействие като храна за подобряването на паметта. Следователно те са от значително значение за положителната мозъчна активност и качествената работа на вашата памет по време на изпити. Те съдържат витамин С и други хранителни субстанции, които са чудесни за развиването на когнитивните качества.

Плодовете също са отличен източник на захар и могат да оказват помощ на учещия да не изпитва нужда от спомагателен банкет на захар. Какъвто и плод да изберете, ще е в пъти по-полезен за вас от готовите пакетирани и извънредно нездравословни изкушения. Има доста разновидности за консумация, просто би трябвало да изберете най-подходящия за вас храна преди изпит. Например:

- Приготвяйки плодова салата

- Яденето им като междинна храна или десерт

- Плодовите смутита, които с изключение на вкусни са и доста питателни

- Плодовият сок и млечните шейкове са необикновено вкусни

- Плодов сладолед с кисело мляко

От друга страна, зеленчуците съдържат витамини К и антиоксиданти, които оказват помощ за развиването на мозъка. Доматите, броколите, спанакът и къдравото зеле имат връзки с по-добри когнитивни качества. Плодовете и зеленчуците са здравословни храни за мозъка.

Черен шоколад за жизнеспособност

Студентите постоянно протягат ръка към кофеинови питиета за по-лесно учене, с цел да бъдат витални дълги часове. Това обаче не е целесъобразно, тъй като е краткотрайно решение на казуса. Не ме разбирайте неправилно, кофеинът е потребен, само че прекалено много може да провокира тревога и нервност. Черният шоколад е по-трайно решение когато търсите верни храни преди изпит, тъй като съдържа задоволително кофеин, с цел да ви държи нащрек, само че не и повече от нужното.

Толкова доста хора се обръщат към кофеина като лекарство, с цел да останат будни, когато имат строги графици и крайни периоди. Те не вземат под внимание резултатите, които може да донесе на телата им. Черният шоколад е тип натурален източник на кофеин. Това е стратегически метод да въведете кофеин във вашата система без щета. Успешните възпитаници познават позитивните и негативните въздействия на кофеина и включват естествени източници.

Пълнозърнестите храни покачват енергийните равнища

 Храни за добра памет

Включването на пълнозърнести храни като овес и предписания с кафяв ориз може да ви помогне осезаемо за повишение на силата ви по време на изпити. Диетите със захар усилват силата ви за краткосрочни моменти, само че не и за дълги часове учене преди изпит. Семената, фасул и ядки като кашу са храна за мозъка преди учене. Пълнозърнестите храни вървят ръка за ръка с салдото на равнищата на кръвната захар, което усъвършенства концентрацията.

Мозъкът и тялото се нуждаят от сила, с цел да работят дейно. Тиквените семки са известни със своите облекчаващи напрежението свойства. Те съдържат магнезий и витамин В, за които е известно, че балансират настроението. Предизвикателство е за някои хора да включат пълнозърнести храни в ястията, които употребяват. Можете обаче да опитате артикули като овесени ядки със сирене или плодове, пълнозърнести закуски, пълнозърнести сандвичи и доста други. За сполучлива подготовка за изпити пълнозърнестите храни би трябвало да са част от храната ви за елементарно учене.

Мазна риба за поддържане на паметта

Рибата е отличен източник на омега-три и мастни киселини, съдържащи протеини, като по този метод усъвършенства паметта. В диетата за студенти може да липсват всички други храни, само че би трябвало да има риба и производни артикули от нея.

Причината е явна: тялото не може да сътвори омега 3. Рибните артикули, растителните масла и добавките могат да вкарат мастни киселини и омега-три, които са от значително значение за основаването и възобновяване на клетките в мозъка. По време на изпити можете да си припомните единствено информация, която е била непокътната сполучливо.

Ето за какво е добре преди изпит да наблегнете на сандвичи с риба и рибни салати.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР