Изпитанието показа, че новото устройство постига несравнимо по-добри резултати от

...
Изпитанието показа, че новото устройство постига несравнимо по-добри резултати от
Коментари Харесай

Изкуствен панкреас е новата надежда за лечение на диабетици

Изпитанието сподели, че новото устройство реализира несравнимо по-добри резултати от всички досегашни лечения за ръководство на положението, оповестява Eurunews. Като последваща законова стъпка, Националният институт за върхови достижения в опазването на здравето (NICE) утвърди изкуствения панкрес за всеобща приложимост, призовавайки в същото време NHS да потърси метод за реализиране на допустима цена, защото актуалната, в размер на £ 5744, не би могла да разреши необятно приложение.

От друга страна, огромното въвеждане на устройството измежду пациентите с диабет вид 1 ще понижи разноските на NHS, предотвратявайки огромна част от болничните интервенции при болестта, тъй че финансов баланс може да се търси.

Идеята за неестествен панкреас съществува от края на 70-те години на предишния век. Новата технология имитира функционалностите на същински панкреас. Сензор, подложен под кожата, автоматизирано пресмята какъв брой инсулин да достави в организма, като задейства инсулинова помпа. Ползвателите могат да наблюдават индикаторите си на своите смарт телефони, както и да разширят информацията, като качват в приложението...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР