Изпит по математика за кандидат-студенти ще се състои на 7

...
Изпит по математика за кандидат-студенти ще се състои на 7
Коментари Харесай

Кандидат-студенти ще се явят на изпит по математика в СУ на 7 април

Изпит по математика за кандидат-студенти ще се състои на 7 април от 9:00 ч. в Софийския университет " Св. Климент Охридски ", оповестяват от образователното заведение.

Изпитът е писмен и ще продължи 4 астрономически часа, като от 2022 година е в нов формат. В изпита ще има 10 задания с избираем отговор от четири благоприятни условия, като кандидат-студентът отбелязва със знак Х кръгчето с буквата на съответния отговор. Ще има и две задания с отворен отговор, при които кандидат-студентът записва единствено отговора на задачата на съответния ред в листа за отговори. Включени са и четири задания с изцяло решение. Кандидат-студентът излага решенията на дилемите в свитъка за решения, като би трябвало да се стреми да изложи решенията на дилемите цялостно, малко и ясно, употребявайки въведената в учебно заведение математическа символика.

Необходимо е решението на всяка задача да съдържа къси обосновки и пояснения за означенията, и въз основа на кои теореми, аксиоми или избрания са осъществени съответните доказателства, пресмятания, издигнатия и заключения.

При решаването на огромна част от дилемите се употребяват познания от разнообразни тематики на програмата по математика за наложителна подготовка. Две от дилемите с избираем отговор и една от тези с изцяло решение могат да съдържат детайли от материала за профилирана подготовка в 11-и и 12-и. клас. Решаването на дилемите не допуска потреблението на помощни изчислителни средства.

Писмената работа се прави оценка по правилно маркираните отговори на дилемите с избираем отговор, верните отговори на дилемите със свободен отговор, както и от решенията на дилемите с изцяло решение, изложени в беловата и по изключение в черновата, в случай че кандидат-студентът категорично е показал мястото им там. Кандидат-студентите номерират наложително поотделно беловата и черновата си.

Възможно е някои задания на конкурсната тематика да позволяват по няколко метода на решение. Различните способи за решение се правят оценка еднообразно. Освен това, в случай че на писмения изпит кандидат-студентът реши дадена задача по повече от един метод, зачита се единствено един от тях.

На изпита се позволява потреблението на писалки (пишещи синьо), черен молив, линия, триъгълник, пергел и гума. Не се позволява използването на калкулатори, електронни устройства и портативни компютри.

Скалата за оценяване разрешава да се получи оценка " Отличен 6,00 " единствено със познания по наложителна подготовка.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР