Изпепеляващото слънце в комбинация с влажност и физически усилия не

...
Изпепеляващото слънце в комбинация с влажност и физически усилия не
Коментари Харесай

Какви дрехи да носим при трекинг в топло време?

Изпепеляващото слънце в композиция с мокрота и физически старания не е най-комфортното чувство, нали? Зависи от няколко фактора. Приятното прекарване по време на летния трекинг се дефинира от това какъв брой добре сме хидратирани, нашата физическа подготовка и несъмнено облеклата, които носим. Качествата на дадена материя, по какъв метод тя е създадена, положителната проветривост и влагоотвеждащи свойства са все основни фактори при подбора на екипировка за трекинг в летни условия. Но какво стои зад материите, предопределени за горещи температури и какво би трябвало да вземем със себе си по време на поход? Fjällräven, шведският специалист в аутдор оборудването, ни дава практични и потребни модели.

Водните молекули и тяхна роля в облеклата за летния трекингДокато се потите, водните молекули напущат вашето тяло и по този метод то се охлажда. В горещи и задушни климати обаче този развой става една концепция по-сложен, защото водните молекули намират пътя си на открито по-трудно, точно поради съществуването на повече влага в самия въздух. Поради тази причина е значимо да избираме материи, които не са прекомерно плътни и разрешават по-лесно отклоняване на водните молекули от тялото.

Феликс Линдстрьом, специалист в индустриалния отдел на Fjällräven, изяснява, че с цел да направи пътят на водната молекула по-лесен и тя да бъде отведена отвън тялото, това зависи от самата материя и по какъв метод тя се създава. Освен да оказва удобно влияние върху въздушния поток, материалът би трябвало да може да всмуква влага и да е бързосъхнещ - т.е. да популяризира влагата от външната страна на дрехата.
Основната функционалност на аутдор оборудването е да пази тялото от външни фактори, като не попречва естественото му придвижване. Що се отнася до облеклата за топъл климат, е значимо да се вземе поради потребността на тялото да контролира температурата си.
„ Облеклата, които създаваме във Fjällräven за топъл климат, би трябвало както да защищават от слънчевите лъчи, по този начин и да способстват за въздушния поток и да предизвикват излизането на водните молекули “, споделя Линдстрьом.

Правилните решения за екипировкаВече повече от 60 години шведската марка Fjällräven създава трайна, функционална и неподвластна на времето аутдор екипировка, която с изключение на да служи правилно на своя притежател е и в интерес на природата. Компанията се стреми да създава своята екипировка по подобен метод, че всяка една функционалност на дадения модел е в унисон с потребностите на индивида и не вреди на природата.

Надграждайки върху сполучливото пускане на Abisko Midsummer серията си, за сезона пролет- лято 2021 година Fjällräven показа по-леки, проветриви, влагоотвеждащи, бързосъхнещи и лесносъбираеми дрехи.

За идващия трекинг в природата вземете със себе си неведнъж наградените панталони Abisko Midsummer. Съчетанието от G-1000 Air Stretch и еластична полиестерна тъкан прави панталоните леки, побират се в раницата и обезпечават положително проветряване. Abisko Midsummer моделът идва и с ципове над коленете, с помощта на които може да ги трансформирате в къси панталони без да губят чувството за комфорт. Това е евентуално най-хубавият панталон за трекинг при топло време и е съвършен за пътешественици, които не желаят да носят тежки товари.

Тениската Abisko Cool е лека и бързосъхнеща. Изработена е от тенсел и органически памук. Подходяща е като първи пласт от оборудването за трекинг, както и за всекидневно прилагане при парещ и мокър климат.

Слънцезащитата също е значима освен през лятото, само че и целогодишно. Дали ще сме в планината, на морето или на разходка из градските улици, слънцето грее мощно на всяко едно място. Освен кремовете с фактор, някои модели екипировка като Abisko Sun Hoodie също идват със слънцезащитни свойства. Изработено от техническо трико, което води влагата и изсъхва за нула време, суичърът предлага оптимален комфорт в слънчевите дни.

Макар и през лятото температурите да са толкоз високи, че рядко излизаме с яке в ръка, то в планината обстановката е друга. Винаги би трябвало да сме готови за ексцентрично време. Затова якето Abisko Lite е съвършеното допълнение към вашето лятно премеждие. То е леко и проветриво, удобните шевове под мишниците и гърбът с цялостен разтегателен панел прилягат съвършено и обезпечават задоволително въздушен поток. Разтегливостта в композиция с G-1000 Lite Eco плат дават отбрана от непредвидимите естествени условия, както и защищават от изтриване на плата било то от прехвърлянето на раница или други външния фактори. Добре прилепналата качулка и странични ципове служат за в допълнение проветрение при интензивни преходи.
Горещият климат не би трябвало да ви стопира да се наслаждавате на природата и летния трекинг. Открийте бързосъхнещите и проветриви модели Abisko в магазина на Fjällräven в София, The Mall, етаж 0 или на www.fjallraven-shop.bg
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР