Изпълняващият длъжността главен прокурор Борислав Сарафов и един от предшествениците

...
Изпълняващият длъжността главен прокурор Борислав Сарафов и един от предшествениците
Коментари Харесай

Иван Гешев: Цялата държава е заложник на Бойко Борисов

Изпълняващият длъжността основен прокурор Борислав Сарафов и един от предшествениците му – Сотир Цацаров още веднъж пренебрегнаха поканата от Народното събрание да бъдат изслушани в комисията „ Нотариуса “.

Бившият основен прокурор Иван Гешев обаче се яви пред депутатите, като още първоначално съобщи, че счита комисията за „ безсмислена “.

Както и всички магистрати, говорили пред народните представители, Гешев съобщи, че не е познавал убития Мартин Божанов, по прякор Нотариуса.

„ Тъжно е да бъде разследван починал човек, само че е безвредно и за това го вършиме. Логично е да попитате кой го е умъртвил. Той е, скърбя да го кажа за мъртвец, лъжец, който си служи с имена “, съобщи Гешев на въпрос на Маноил Манев от ГЕРБ.



„ Аз познавам Бойко Борисов, иди питай Бойко Борисов дали го познавам или не “, сподели още някогашният основен прокурор, обръщайки се към Манев.

По думите му, до момента в който е бил на поста зам.-главен прокурор и началник на Специализираната прокуратура, през 2018 година е имало дело за група за измами, която е касаела Мартин Божанов-Нотариуса.



Преди съвещанието, пред кореспонденти, Гешев нападна водача на ГЕРБ Бойко Борисов.

„ Цялата страна е пленник на Бойко Борисов “, уточни някогашният основен прокурор.

Според него Борисов се опасява от две неща - „ Барселонагейт “и да не попадне в листата „ Магнитски “.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР