Изпълняваме обещанията си - когато сме казали, че няма да

...
Изпълняваме обещанията си - когато сме казали, че няма да
Коментари Харесай

Искрен Арабаджиев: Няма да позволим участие на ГЕРБ или техни министри в нашето правителство

Изпълняваме обещанията си - когато сме споделили, че няма да създадем държавно управление с ГЕРБ, го изпълняваме. За да има работещо държавно управление - би трябвало да има политическа отговорност, да се знае кои партии застават зад кабинета. Наивно е да считаме, че едни специалисти, които нямат политически опит, ще вземат значимите решения. Така депутатът от парламентарната група на " Продължаваме промяната - Демократична България "  Искрен Арабаджиев коментира в студиото на " България заран " решението на обединението да не поддържа първия мандат на ГЕРБ-СДС.

Според него, с цел да се трансформират нещата в страната, са нужни хора, които имат смелостта да се борят с мафията.

" ГЕРБ не би трябвало да бъдат в Изпълнителна власт, потвърдиха се като негодни да ни докарат в сърцето на Европа - и по приходи, и по стандарт на живот. След три техни мандата продължаваме да сме най-бедните в Европа ", посочи гостът.

Арабаджиев акцентира, че обстановката в страната е тежка, а с цел да събере обединението им поддръжка с втория мандат, би трябвало да смъкна картите и да показа визията си, предаде Bulgaria ON AIR.

" В момента топката към момента е в ГЕРБ. Ние ще проведем диалози с всички партии, с цел да търсим поддръжка. Ще продължим линията си и няма да позволим присъединяване на ГЕРБ или техни министри в нашето държавно управление. Те не могат да решат проблемите на страната ", уточни депутатът от коалиция " Продължаваме промяната - Демократична България ".

Арабаджиев означи, че огромна част от проблемите правосъдната система и прокуратурата се дължат на вмешателството на политиците от началото на Прехода до момента.

" Ще предложим кабинет с втория мандат, само че би трябвало да имаме гаранции, че избрани промени и законодателни промени могат да се случат. Готови сме да работим в Народно събрание, да изберем самостоятелни експерти, които да чистят правосъдната система. Как да имаме доверие на ГЕРБ, като се разбрахме за ротационно председателство на Народно събрание, а ГЕРБ към този момент месец и половина отхвърлят да изберат нашия ръководител на правна комисия?! Очаквахме да си спазят обещанието ", изясни Арабаджиев и добави, че не са обсъждали смяна в предлагането им за министър-председател.

Според депутата в този момент има по-големи шансове за сформиране на държавно управление от предходния парламент. " Единият вид е съдружно болшинство, другият - държавно управление на малцинството. Ние можем да поемем отговорността ", заключи Арабаджиев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР