БСП няма да изпрати човек в делегацията на Петков за Киев

...
Изпълнителното бюро на НС на БСП взе решение да не
Коментари Харесай

Изпълнителното бюро на НС на БСП взе решение да не бъде изпращан представител на партията в делегацията на министър-председателя Кирил Петков в Киев.

Ръководството на БСП се обединява около позицията, че е налице достатъчно информация за ситуацията в Украйна и последиците от войната, съобщиха от "Позитано".

От там още веднъж заявяват подкрепата си за изпращане на помощ на Украйна – хуманитарна, защитни средства, храни, медикаменти и медицински материали, за възстановяване на гражданската инфраструктура и др., без военна помощ като боеприпаси и смъртоносни оръжия.

"Очакваме решението за цялостната подкрепа за Украйна да бъде взето в София, след консултации между коалиционните партньори, като с това темата бъде затворена и правителството се концентрира върху преодоляването на други проблеми с приоритетно значение като инфлацията, доходите, икономическия растеж, социалната политика", казват от партията на Корнелия Нинова, часове преди началото на коалиционния съвет, който ще обсъжда темата. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР