Изпълнителният комитет на ВМРО-ДПМНЕ единодушно е одобрил инициативата за провеждане

...
Изпълнителният комитет на ВМРО-ДПМНЕ единодушно е одобрил инициативата за провеждане
Коментари Харесай

В Северна Македония се говори за референдум за „побългаряването“

Изпълнителният комитет на ВМРО-ДПМНЕ единомислещо е одобрил самодейността за осъществяване на референдум " във връзка с нездравословните елементи, които включват цялостна асимилация, смяна на историята и побългаряване на (Република Северна) Македония ", заяви късно нощес генералният секретар на партията Георгия Сайкоски.

От опозицията оповестиха, че стартират съвещания за формулировката на въпроса за референдума, който съгласно ръководителя на партията Християн Мицкоски ще бъде ориентиран към преговорната рамка на страната, съобщи Българска телеграфна агенция.

„ Референдумът е метод да се чуе гласът на народа и от предателската власт, и от представителите на Европейски Съюз. Македонският народ желае да влезе в Европейски Съюз, само че при същите условия, които важат за всички. Протоколът, който е част от преговорната рамка, отхвърля македонската уникалност, македонския език и история. ВМРО-ДПМНЕ няма да допусне побългаряване на страната. Народът няма да допусне българизация”, сподели Сайкоски. От ръководещата СДСМ нарекоха решението „ най-обикновен фарс”. Изпълнителният съвет на ВМРО-ДПМНЕ не взема решение нищо, а „ единствено се извършват желанията на Мицкоски ", показаха от СДСМ.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР