Изпълнителният директор на Volkswagen Херберт Диес е обявил на заседание

...
Изпълнителният директор на Volkswagen Херберт Диес е обявил на заседание
Коментари Харесай

Преходът на Volkswagen към електрически коли може да струва 30 хил. работни места

Изпълнителният шеф на Volkswagen Херберт Диес е оповестил на съвещание на надзорния съвет през септември, че компанията може да загуби 30 хиляди работни места, в случай че премине прекомерно постепенно към електрически транспортни средства (EVs), оповестява Reuters, като се базира на свои източници.

Според Диес конкуренцията от страна на нови участници на немския пазар, като Tesla, принуждава компанията да форсира трансформацията. Американският производител на електрически автомобили възнамерява да създава 500 хиляди коли годишно в Германия с 12 хиляди чиновници, до момента в който 25 хиляди чиновници на Volkswagen създават едвам 700 хиляди автомобила в завода във Волсфбург.

Говорител на Volkswagen удостовери позицията на Диес, че наличието на Tesla и други компании в Германия покачва спешността за прекосяване към електрически автомобили, само че отхвърли, че са направени съответни изводи за това какъв брой работни места могат да бъдат изгубени в процеса.

" Няма подозрение, че би трябвало да обърнем внимание на конкурентоспособността на завода ни във Волфсбург предвид на новите участници на пазара ", сподели представителят на Volkswagen Михаел Манске, акцентирайки Tesla и новите китайски автомобилни производители, които навлизат в Европа.

" Tesla слага нови стандарти за произвеждане и мащаб ", сподели той, базирайки се на строящата се фабрика на американската компания покрай Берлин, която при оптимален потенциал ще създава сред 5000 и 10 хиляди автомобила седмично.
Tesla ще е главният съперник на немския авто производител.
Говорител на работническия съвет на Volkswagen съобщи, че въпреки да не разясняват дали Диес фактически е споделил тези цифри, " съкращаването на 30 хиляди служащи е неуместно и голословно ". Друг представител на профсъюза от района Долна Саксония, който е вторият по величина акционер на Volkswagen, съобщи, че за такива съкращения " не може да става дума ".

Електрическите коли имат доста по-малко елементи от автомобила с мотор с вътрешно горене и по тази причина изискват по-малко служащи за произвеждане. Според една оценка 100 хиляди работни места в немската автомобилна промишленост могат да бъдат изгубени до 2025 година вследствие на електрификацията.

Заводът на Volkswagen във Волсфбург, най-големият в света с над 50 хиляди чиновници, сега не създава електрически автомобили, само че компанията възнамерява да прави там електрически седан от 2026 година по проект, наименуван Project Trinity.
Четено Коментирано Препоръчвано 1 Пазар на труда 2 Компании 3 Право 1 Право 2 Енергетика 3 Компании 1 Пазар на труда 2 Енергетика 3 Компании
Компанията обмисля да включи своя бизнес за зареждане на коли и сила в допълнение към съществуващите проекти за IPO на своето поделение за акумулатори, сподели основният софтуерен шеф Томас Шмал пред Manager Magazin в изявление, оповестено в сряда. Шмал твърди, че към момента нищо не е решено и евентуално ще отнеме до две години, преди новите компании да бъдат основани и подготвени за фондовия пазар.

Изпълнителният шеф на Volkswagen Херберт Диес е оповестил на съвещание на надзорния съвет през септември, че компанията може да загуби 30 хиляди работни места, в случай че премине прекомерно постепенно към електрически транспортни средства (EVs), оповестява Reuters, като се базира на свои източници.Според Диес конкуренцията от страна на нови участници на немския пазар, като Tesla, принуждава компанията да форсира трансформацията. Американският производител на електрически автомобили възнамерява да създава 500 хиляди коли годишно в Германия с 12 хиляди чиновници, до момента в който 25 хиляди чиновници на Volkswagen създават едвам 700 хиляди автомобила в завода във Волсфбург.
Благодарим ви, че четете Капитал!
Вие употребявате конфиденциален режим на интернет браузъра си. За да прочетете публикацията, би трябвало да влезете в профила си.

Всеки консуматор може да чете до 5 публикации месечно без да има абонамент за Капитал.
Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията
Тема Транспорт
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР