Изпълнителният директор на ЦСКА Стоян Орманджиев е потомствен армеец. Дядо

...
Изпълнителният директор на ЦСКА Стоян Орманджиев е потомствен армеец. Дядо
Коментари Харесай

Стоян Орманджиев: Надяваме се да дадем отговор на всички критики с игра в неделя срещу Левски

Изпълнителният шеф на ЦСКА Стоян Орманджиев е потомствен армеец. Дядо му Стоян е именит треньор на отбора, а татко му Стефан - някогашен президент на клуба. По негово време е реализирана юбилейната 30-а шампионска купа, както и популярните европейски победи над Ливърпул и Леверкузен.

Стоян Орманджиев-младши даде особено изявление за " Тема Спорт " в един от най-напрегнатите и динамични моменти в Борисовата градина - след загубата с 1:2 от Локомотив Пловдив в навечерието на безконечното дерби с Левски и часове след старта на дейностите по демонтажа на стадион " Българска войска ".

Г-н Орманджиев, къде ви откривам?

- Намирам се на стадион " Българска войска ", последни дни подготовка преди дефинитивно да затвори порти за безусловно всички с изключение на за компанията реализатор, след което ходя на волейболното дерби ЦСКА - Левски, дами.
 Стоян Орманджиев: Вината не е единствено в треньора на ЦСКА, отговорност носим всички
Стоян Орманджиев: Вината не е единствено в треньора на ЦСКА, отговорност носим всички

" Надяваме се да дадем отговор на всички рецензии с игра в неделя против Левски "

На какво се дължи безпределно слабата игра на ЦСКА към този момент в трети следващ сезон? Тук приказваме за трайна наклонност, а не за изключение...

- Всички в клуба сме извънредно разочаровани от слабото представянето в последния мач против Локомотив Пловдив, само че дано не бъдем крайни в оценката си и обобщаващи за дълъг интервал от време, тъй като единствено 10 дни по-рано победихме Ботев с 4:0. Не съм склонен, че играта е изключителна слаба във всички мачове през последните три години, само че да - незадоволително е представянето с оглед доста високия аршин, който има за резултатите на ЦСКА. Така и би трябвало да бъде. Съгласен съм, че ни липсва неизменност.

Разбираеми са претенциите на последователите, тъй като съгласно нас ЦСКА би трябвало да бъде по-смел и преобладаващ. Надяваме се да дадем отговор на всички рецензии с игра в неделя против Левски. Вината не е единствено в треньора, отговорност носим всички - от футболистите до нас. Но в този момент, дни преди най-голямото дерби в България, да се сочи с пръст провинен, е извънредно погрешно и нездравословно.

Селекцията в ЦСКА наподобява много небалансирана - отборът разполага единствено с един централен нападател, а като ляв бек е преквалифициран Тибо Вион поради неналичието на по-добри варианти. Защо се стигна до тази обстановка?

- Ще стартира в обратна посока. Специално за обстановката с левия бек дано имаме поради, че въпреки всичко на тази позиция предишния сезон имахме Брадли де Нойер, който получи една от най-тежките травми във футбола и за жалост, възобновяване му протича доста по-дълго от предстоящото.

Имаме и младия Сейни Санянг, който беше взет да бъде опция на тази позиция, само че все още акомодацията му протича по-бавно. Процесът по селекция генерално е дълъг и комплициран с доста въпросителни, в които влизат освен нашето предпочитание, само че и желанието на футболиста, както и България като футболна дестинация. Бъдете сигурни, че нов стадион и съвременна база ще имат позитивен резултат върху селекцията. Ето образеца с Естрада - футболист, играл на международно състезание, който обаче не оправда упованията и му липсваше мотивация. Браян Морено е различен образец - той в нито един миг не осъзна, че носи фланелката на ЦСКА.

Назон е различен случай на футболист, който самичък държеше да потърси развиване на друго място. Сами осъзнавате, че ние няма по какъв начин да го държим принудително, тъй като това ще рефлектира върху неговото показване. Винаги при привличането на футболист би трябвало да се работи деликатно и да се опита да се минимизира рискът. За страдание обаче, от време на време си притиснат от времето.

Има ли футболисти с изтичащи контракти, за които към този момент е ясно, че през лятото ще изоставен ЦСКА?

- Има футболисти с изтичащи контракти, само че до 30 юни има задоволително време и всичко е допустимо. Работи се по въпроса.

ЦСКА получава доста рецензии за неналичието на задоволително български футболисти в състава. Работи ли се в тази посока?

- Да, работи се. Привличането на Мартин Стойчев е образец. Работим по привличането и на други български футболисти, които играят в България, само че и в чужбина.

Клубът продължава да не комуникира задоволително с почитателите и обществеността. Кога ще се промени това?

- Абсолютно не съм склонен. Напротив - ние сме единственият клуб, който демонстрира какво се случва в съблекалнята по време на мач, който демонстрира какво си приказват футболистите по време на мач на терена, чиито притежатели дават отговор на въпроси на почитатели, чиито почитатели пътуват с тима и надникват в кухнята.

Редовните срещи с футболисти, " Армейският следобяд " и тренировките сред футболисти на първия тим и дребни почитатели, Армейското учебно заведение - всички тези начинания, които прекосяваха при извънредно висок интерес от страна на нашите почитатели, сякаш се не помнят с лека ръка и се повтаря едно и също, че сме затворени и няма връзка.

Ето ви различен образец - април предходната година дадохме двучасова конференция, в детайли описваща и разкриваща плана за реконструкцията на " Българска войска ", и отговорихме на всички заложени въпроси. До ден сегашен обаче получаваме въпроси " по кое време ще покажете плана за стадиона ". Но въпреки това, тази рецензия даже ме радва, тъй като значи, че ползата към клуба не просто не спада, а се усилва още повече.
 Илиян Стефанов: Благодаря, господин Орманджиев, почит за коректността!
Илиян Стефанов: Благодаря, господин Орманджиев, почит за коректността!

Ето детайлности

Защо ЦСКА към този момент във втори следващ сезон отстъпва доста на Левски в междинната посещаемост на мачовете. Като че ли доверието в тима и управлението го няма... Клубът има ли тактика за привличането на хора по трибуните?

- Колкото и да съм прочувствен към " Българска войска ", би трябвало да призная, че в настоящия му тип, посещаването на стадиона е неприятно. Относно доверието към управлението - обикновено е, когато резултатите липсват, доверието да е разтърсено. Каква по-голяма тактика от построяването на нов стадион!

Избрана ли е към този момент компания за строителството на стадиона и по кое време е планувано то да стартира?

- Разбирам, че не всеки може да бъде специалист по строителни въпроси и тематиката с реконструкцията е комплицирана и тежка за доста хора. Ние непрестанно даваме информация за стъпките сега, в които нещо се официализира, и сме сигурни, че няма да получим удар отнякъде. В момента сме на стадий " Демонтаж " и няма по какъв начин на дневен ред да бъде компания за строителство. Вече влязоха багерите, стартира поетапният ремонт, скоро ще покажем и част от процеса. Хората могат да са изцяло спокойни.

Клубът възнамерява да построи нова подготвителна база в София, можете ли да разкриете повече информация за това начинание?

- Много бих желал, само че базирайки се на предходен опит за излязла авансово информация, ще предпочета да не споделям нищо. Все отново всички си спомняме за професионалния жалбоподател. Но бъдете сигурни, че вършим най-хубавото за нашите деца.

Стана ясно, че клубът е покрил вкупом отговорности в размер на над 3 милиона лв. към Национална агенция за приходите. Каква е повода те да не бъдат погасявани в точния момент?

- Ние сме един от дребното изцяло транспарантни клубове, които наред с всички налози години наред плащахме и висок наем за стадиона и Панчарево. Не се крием зад разсрочвания и други похвати. Сами може да си извършите сметка дали 3.5 милиона е дребна или огромна сума. По мотив излязлата неточна информация за заплатите - да, закъснение има то обаче е от порядъка на 2 седмици и следва заплащането да бъде направено в къси периоди, само че всички в клуба демонстрираха схващане, тъй като до момента постоянно сме били изрядни и ще продължим да бъдем.
 ЦСКА заяви за тежки травми на бранители
ЦСКА заяви за тежки травми на бранители

Вижте детайлности

Вече повече от година заемате поста изпълнителен шеф в ЦСКА, като съвместявате тази роля с Филип Филипов. В каква посока главно са ориентирани вашите старания и в кои решения взимате присъединяване? Много почитатели настояват, че вие с Филип Филипов сте безгласни букви при вземането на значимите решения...

- В съвършени връзки съм с Филип Филипов и с всички хора в клуба. Относно взимането на значими решения - това е право, което всеки би трябвало да си извоюва.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР