Изпълнителният директор на Сиела Норма Веселин Тодоров заяви в ,

...
Изпълнителният директор на Сиела Норма Веселин Тодоров заяви в ,
Коментари Харесай

Шефът на Сиела Норма: Всичко е като във филм на абсурда, ЦИК прави грешни сметки

Изпълнителният шеф на " Сиела Норма " Веселин Тодоров съобщи в, че във връзка с доставката на спомагателни машини за гласоподаване всичко е в ръцете на ЦИК. По думите му договарянията през вчерашния ден са завършили бързо, а всичко, което се случва, е като във филм на парадокса. ЦИК прави доста неверни сметки, съобщи Тодоров.

Установихме, че са включени и президентските избори в процедурата. Не мога да схвана какво си мислят, добави Тодоров. По думите му от ЦИК не са знаели, че в поръчката са включени и президентските избори. Те обаче оскъпяват процедурата съвсем два пъти, защото е доста евентуално да са на два тура.

Според него се основава неверно усещане, че от компанията продават машините, а в действителност те дават отговор главно за тяхното обслужване. Надценката е към 7-8% върху всички разноски, само че в този момент са били склонни да го създадат съвсем без облага, към нула %.

Веселин Тодоров сподели, че в случай че се получи закъснение още 3-4 дни, даже те софтуерно няма да съумеят да осъществят процедурата. Казали сме в първия миг, че няма да създадем поръчката за 6,5 млн. лв..

Призова за политическа интервенция, с цел да бъде покрита най-малко себестойността на процеса. Отхвърли тезата, че саботират изборния развой.

По остарелия контракт за машините не е платена нито стотинка, само че нямам право да го разясня, ние сме платили няколко милиона налози на страната. Крайният период за заплащане по този контракт е 25 юни, съобщи Тодоров.

Ден по-рано ЦИК приключи поръчката за доставка на нови 1500 машини за гласоподаване на парламентарните избори на 11 юли. Тя включваше трансформация на софтуера на устройства за частичните локални избори в края на този месец и на всички машини за идния предварителен избор, както и логистиката на машините, само че без тази в чужбина.

Решението е взето, откакто от компанията " Сиела Норма ", с която се водеха договарянията, обявиха, че не биха могли да изпълнят поръчката на цена по-ниска от 14 млн. лв..
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР