Изпълнителният директор на Райънеър“ (Ryanair) Майкъл О`Лиъри получи пай, хвърлен

...
Изпълнителният директор на Райънеър“ (Ryanair) Майкъл О`Лиъри получи пай, хвърлен
Коментари Харесай

Природозащитници метнаха пай по шефа на Райънеър“

Изпълнителният шеф на „ Райънеър “ (Ryanair) Майкъл О`Лиъри получи къс, хвърлен в лицето му от природозащитници пред постройката „ Берлеймон “, седалището на Европейската комисия в Брюксел, съобщи белгийската новинарска организация Белга. 

„ Това е най-топлото посрещане, което в миналото съм получавал в Брюксел “, сподели О`Лиъри.

Инцидентът се случи тъкмо преди конференция, на която О`Лиъри разгласи инвестиция от 200 млн. евро в летище „ Шарлероа “ за идната зима. Ирландската нискотарифна самолетна компания ще базира два нови самолета в Шарлероа, с което общият им брой ще доближи 17, и

ще сътвори 60 работни места за водачи, кабинен личен състав и инженери.

О`Лиъри посети и Европейската комисия, с цел да връчи петиция с 1,5 милиона подписа на пасажери на „ Райънеър “. Петицията приканва Еврокомисията да отбрани прелитането през въздушното пространство над дадена страна, даже при положение на национална стачка на ръководителите на полети, сходно на неотдавнашната стачка във Франция.

Социални безредици

Но самолетната компания към момента би трябвало да се оправя със обществените безредици измежду чиновниците си. Профсъюзите ACV Puls и CNE оповестиха нова стачка на водачите на „ Райънеър “, основани на летище „ Шарлероа “, на 14 и 15 септември. Това е четвъртият път в границите на два месеца, в който те стопират работа за два поредни дни.

Пилотите настояват, че компанията не желае да стартира договаряния за нов групов трудов контракт, до момента в който не бъдат оттеглени жалбите, подадени от някои водачи.

Според профсъюзите това е невероятно, защото следствията към този момент са в ход. Пилотите упорстват самолетната компания „ да съблюдава белгийското законодателство, да заплати дължимите суми и да стартира договаряния без условия “.

О`Лиъри съобщи, че стачките провокират страдание. 

„ Увеличението на заплатите на нашите водачи в „ Шарлероа “ е планувано от месеци “, сподели той. 

„ Профсъюзът е този, който ги задържа. Със стачките синдикатите не са стигнали до на никое място и няма да стигнат “, счита изпълнителният шеф на „ Райънеър “. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР