Изпълнителният директор на правителствената болница Лозенец доц. д-р Радосвет Горнев

...
Изпълнителният директор на правителствената болница Лозенец доц. д-р Радосвет Горнев
Коментари Харесай

ПЪРВО В ПИК: Промяната изчегърта шефа на правителствената болница Лозенец - новият директор е лекарят, взел пробата за ПСР теста на Никола Минчев

Изпълнителният шеф на държавната болница " Лозенец " доцент доктор Радосвет Горнев е заменен от Министерството на здравеопазването, научи извънредно организация ПИК.
Новият шеф на болничното заведение е досегашният началник на Спешното поделение на лечебното заведение - доктор Христо Стоянов.

Интересното в тази ситуация е, че Стоянов е лекарят, който е отишъл вечерта на домашно посещаване при ръководителя на Народното събрание Никола Минчев, с цел да му вземе проба за ПСР теста, който в следствие се оказа позитивен. Това беше и повода цялата власт да бъде под карантина няколко дни.

Стоянов е експерт по анестезиология и интензивно лекуване. През 1997 година приключва медицина в Медицински университет – София, а през 2004 година придобива компетентност по анестезиология и интензивно лекуване в Медицински университет – София. През 2008 година приключва магистратура по компетентност Бизнес администрация със специализация Здравен мениджмънт в Университета за национално и международно стопанство. В интервала 2012-2015 година е шеф на ОАИЛ Сити Клиник, а през 2017 година става шеф на Спешното поделение в Токуда. До този миг Христо Стоянов беше шеф на Спешното поделение на МБАЛ „ Лозенец “ ЕАД, само че към този момент ще е шеф на болничното заведение.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР