Изпълнителният директор на „Н. И. Пирогов“ проф. д-р Асен Балтов

...
Изпълнителният директор на „Н. И. Пирогов“ проф. д-р Асен Балтов
Коментари Харесай

Уволниха екип от спешното на "Пирогов" заради смъртта на върнат пациент



Изпълнителният шеф на „ Н. И. Пирогов “ проф. доктор Асен Балтов назначи вътрешна инспекция в болничното заведение по отношение на отвореното писмо на госпожа Евелина Добрева, брачна половинка на 74-годишния пациент Спас Добрев, до министъра на опазването на здравето проф. Николай Петров, оповестиха от пресцентъра на лечебното заведение.

Проверката установи, че: Дежурният екип в кабинет № 126 в Спешното поделение на болничното заведение на 16.09.2017 година не е направил вписване в болничната осведомителна система на докарания от екип на ЦСМП-София-град, Спас Добрев. Също по този начин не са документирани резултатите от осъществения обзор и не са извършени лабораторни проучвания на пациента. При инспекцията е открито неспазване на техническите и софтуерните правила и несъблюдение на трудовите отговорности на дежурния екип.

На базата на резултатите от тази инспекция, изпълнителният шеф на болничното заведение проф. Асен Балтов издаде заповеди за административни санкции – уволнения на чиновниците от дежурния екип.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР