Изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев коментира доста актуални неща

...
Изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев коментира доста актуални неща
Коментари Харесай

Шеф в Лудогорец: Трансферът на Кафу е изключителен успех! Сумата е рекордна

Изпълнителният шеф на Лудогорец Ангел Петричев разяснява много настоящи неща към клуба. Пред Диема шефът приказва най към този момент и за прехвърлянето на Джонатан Кафу в Бордо. 

„ Доволни сме несъмнено. Това за нас е извънредно огромен триумф, тъй като следващ наш състезател ще играе в едно от най-силните шампионати в света. Бордо е прославен клуб. За нас е чест наш състезател да облече фланелката на този популярен клуб. Радвам се, че Кафу се появи като извънредно положително момче, сериозен експерт и предан към Лудогорец, и направи подобен трансфер. ”

На въпрос, дали прехвърлянето е можел да бъде сбъднат по-рано, Петричев отговори: „ Не бих правил подобен коментар, в случай че Кафу бе продаден по-рано, тъй като в бизнеса и футбола няма „ в случай че ”. Нещата си имат своя миг, в който би трябвало да се случат. Да, към него имаше огромен интерес. Ние не вършим внезапни придвижвания при прехвърлянията. Искаме тимът да е боеспособен и да реализира задачите си, а въпреки това офертата би трябвало да задоволява и клуба, и футболиста, а и да е в състезание, където ще развива качествата си. Очевидно това е била ориста и това е бил моментът, в който да се случи прехвърлянето. Нещата се развиха бързо – от неделя до през вчерашния ден, когато бе финализиран.

„ Знам каква е трансферната сума – извънредно добра за стандартите за България, най-високата трансферна сума все още. Няма по какъв начин да я кажа, тъй като имаме клаузи за конфиденционалност. Офертата задоволява и Лудогорец, и играча. Професионализмът изисква да запазим в загадка тези неща. ”

„ Невлизането в Шампионската лига няма общо с продажбата на футболисти. Двете неща нямат нищо общо. Ние никога не сме се успокоили още от отпадането от конкуренцията за Шампионската лига. Това бе огромната ни цел. Да, наясно сме, че не сме абонирани за Шампионската лига. Може да се каже, че влизането на български тим в Шампионската лига е бонус, това е доста огромен триумф. За страдание не успяхме тази година да го създадем. Собствениците са казвали, че финансовото бъдеще на клуба не зависи от присъединяване в Шампионската лига. Достатъчно пари изкарахме от присъединяване в евротурнирите, само че нашите притежатели направиха съществени вложения и не престават ”, разяснява изпълнителният шеф на разградчани.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР