Изпълнителният директор на Локомотив (Пловдив) Лъчезар Димитров говори след проверката

...
Изпълнителният директор на Локомотив (Пловдив) Лъчезар Димитров говори след проверката
Коментари Харесай

Лъчезар Димитров: Двамата собственици трябва да решат за смяна на УС, не може само Крушарски

Изпълнителният шеф на Локомотив (Пловдив) Лъчезар Димитров приказва след инспекцията с Марица (Пловдив), приключила 2:1 в интерес на “смърфовете ”. Един от шефовете на пловдивският отбор приказва за изходящите прехвърляния на Бирсент Карагарен и Райън Бидунга, както и обстановката с Христо Крушарски.
 Локомотив (Пловдив) загря за формалните мачове с поврат против Марица Локомотив (Пловдив) загря за формалните мачове с поврат против Марица
“По отношение на селекционната политика, защото изявлението сега е подбудено от това, че се изписаха много негативи, желая за всички да е ясно, че може би нещата се преекспонират. За да се развива един клуб, е нужна ротация на футболисти. Дори да си направил някаква селекция, в избран интервал от време е обикновено да подмениш играчите, не всеки път селекцията е сполучлива, не всеки път се климатизират добре в тима. Това, че сме продали двама футболисти, се трансформира във възторг ”.

Той разяснява и обстановката с Христо Крушарски, който реши да се завърне интензивно в ръководството на Локомотив (Пловдив):
 Крушарски привиква Общо заседание в Локо (Пд), желае да вкара приближен човек в УС Крушарски привиква Общо заседание в Локо (Пд), желае да вкара приближен човек в УС
“Господин Крушарски има 50%, другият притежател също има 50%. Ако двамата се схванат, че желаят Крушарски да се завръща в ръководството, със единодушието на двамата може да стане. Обяснявал съм го доста пъти, Уставът е изработен по този начин, че 75% от акционерите би трябвало да вземат решения за промяна в УС. Това може да стане единствено и само, в случай че двамата решат. Доколкото знаем юридически е невероятно единствено единият да реши. Така че притежателите би трябвало да решат, аз не съм притежател. Аз съставлявам Локомотив, без значение по какъв начин съм пристигнал, по каква линия и тн.

Господин Крушарски непрекъснато си дава изявленията, другият притежател го съставлявам аз и моите сътрудници. С наслаждение ще давам отговор на въпросите ви.

Не бих го нарекъл неизпълнено, само че същото, което бях споделил и по Коледа, че имахме сделка да изплатим останалите 50% на Крушарски, имахме подписан документ, само че въпреки всичко е въпрос на сметки да решиш дали искаш да притежаваш всичките 100%, или тези пари да ги инвестираш в клуба. Това е, което е по този начин нареченото неизпълнено. Господин Крушарски може неговите 50% да реши да си ги дава на различен, това си е персонално решение на притежателите. Когато взимаш някакво решение, обвързвано с финанси, изхождаш от икономическа позиция кое е най-целесъобразно ”.
 Спортният шеф на Локо (Плодив) анонсира три идни прехвърлянето Спортният шеф на Локо (Плодив) анонсира три идни прехвърлянето
“Целите, които сме сложили пред старши треньора - държим на развиването на млади футболисти. Наблюдава се много огромно смъкване на възрастовата граница във всички спортове. Той въпреки това желае, както може би желае и всеки един треньор, одобрени футболисти, които са на някаква каква възраст. Дали 25,26, 27, на 30, само че в последна сметка аз мисля, че би трябвало да се дава път на млади футболисти и считам, че това е по-добре от икономическа позиция. Това не значи да нямаш одобрени играчи на по-висока възраст, само че в случай че пък напълно дадеш подобен сигнал, че разчиташ на остарели играчи, подсъзнателно търсят единствено старите играчи. Дори и младите мислят по какъв начин би трябвало да се подава единствено напо-големите и по този начин младите остават в сянка. Това съм му споделил на треньора.

По отношение на резултатите е ясно - да си гоним шестицата и място в евротурнирите. Дали сме му цялостна поддръжка. Имахме първоначално леки разминавания, само че в този момент се разбрахме. И към този момент ще забележим във времето ”.

След това Димитров още веднъж приказва за селекционната политика:

“Преди да тръгнем да продаваме играчи се уверяваме, че на техните позиции имаме най-малко 2 разновидността и се стопираме на играчи, които аз считам, че не са на по-ниско равнище. Карагарен ми е уязвимост, към него съм се обръщал като към наследник, само че освен за него, за всеки един състезател на неговото равнище са давали максимума от себе си. Но разберете, че няма по какъв начин от 100% да искаш 200%. Затова говорех за ротация.

Честно казано не съм осведомен с всички клубове, само че съгласно мен би трябвало да има звено, което се занимава със скаутиране. Всеки един треньор подсъзнателно при избора на състезатели е съкрушен с това, което има сега, и по този начин се изкривява взимането на решения. Според мен един треньор би трябвало да кажа трябват ми еди-колко си футболисти, на еди-какви си позиции и скаутското звено да му даде оферти. Но не може да се натоварва треньорът, тъй като съгласно мен той е съкрушен и не постоянно решението му ще бъде на 100% вярно. Мисля, че това е вярната политика, всеки да си гледа своята работа.

" Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР