Изпълнителният директор на Левски Иво Ивков говори пред медиите след

...
Изпълнителният директор на Левски Иво Ивков говори пред медиите след
Коментари Харесай

Иво Ивков: Левски сам ще излезне от ситуацията, в която се намира

Изпълнителният шеф на Левски Иво Ивков приказва пред медиите след края на срещата, която дружно с Наско Сираков и Станимир Стоилов организира с новия министър на спорта Радостин Василев.
Шефът на " сините " съобщи, че клубът не е желал директна помощ и добави, че Левски самичък би трябвало да излезе от тежката обстановка, в която се намира.

" Срещата мина доста положително. Бяхме откровени. Хубавото е, че съвсем на 100% се припокриваме с новото управление на Министерството на младежта и спорта за развиването на спорта. Новият министър е решен да помогне на българския спорт с ясни правила. Искаме Левски да може да разчита на страната, като на майка, а не като на мащеха. Срещата бе извънредно потребна. Много значимо е по какъв начин ще протекат връзките ни за в бъдеще.

Разисквахме всевъзможни тематики. Говорихме и по какъв начин футболните клубове да не бъдат третирани като предприятия, които бълват продукция и печелят - със същите данъчни ставки. Запознахме го с настоящото положение на Левски. Той, като член на Министерски съвет, може да лобира за всички клубове с ясни правила и те да разчитат на държавната помощ. Той показа, че желае футболът и спортът да станат държавна политика. Говорихме за стадион " Георги Аспарухов ". Казали сме какви са потребностите ни и какви са опциите ни. Не сме желали директна помощ. Вярвам, че той ще направи преценка по какъв начин страната ще се намеси, защото това е държавна благосъстоятелност.

Искаме ясни правила. Левски самичък ще излезе от обстановката, в която се намира. Не сме желали директна помощ. Говорихме за инвестиция от страна на страната в инфраструктурите. Това бе кардинален диалог, опознавателна среща. Левски сподели почитание към институциите.

Вярвам, че не страстите би трябвало да ни водят, а това, което се вижда и се случва. Нямаше нещо, което не ми хареса на срещата. Очаквам инвестиция на страната в границите на вероятното, рационалното и без да се ощетяват други ", съобщи Иво Ивков. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР