Изпълнителният директор на Lamborghini обяви, че за първи път през

...
Изпълнителният директор на Lamborghini обяви, че за първи път през
Коментари Харесай

Lamborghini очаква за първи път да продаде 10 000 автомобила за година

Изпълнителният шеф на Lamborghini разгласи, че за първи път през тази година ще бъдат продадени 10 000 автомобила, откакто производителят на първокласни спортни модели регистрира растеж на облагата и приходите за първото полугодие, оповестява Reuters.    Италианската марка, дъщерно сдружение на немската компания Volkswagen, е продала 5 341 автомобила сред януари и юни, което е с 4,9% повече в съпоставяне със същия интервал на предходната година. Най-големият пазар на марката са Съединените щати, където са доставени 1 625 автомобила.    Председателят и основен изпълнителен шеф Стефан Винкелман разяснява, че не е елементарно да се вършат прогнози заради несигурността на пазара, в това число при суровините, само че прибавя, че продажбата на 10 000 автомобила през тази година е " изпълнима цел ".    " Това не е нещо, което сме длъжни да реализираме, само че е значимо да покажем какво е положението на компанията и какъв брой огромно е желанието на клиентите да купуват нашите коли ", споделя Винкелман, представен от осведомителната организация.   

Подкрепени от триумфа на своя SUV Urus, който коства към 200 000 евро преди облагане с налози, през последните години Lamborghini уголемява производството си, разчитайки на солидното търсене от страна на заможните фенове на бързите скорости. През 2022 година компанията е доставила над 9200 автомобила. 
Нейният съперник на пазара на първокласни коли - Ferrari, чиято централа се намира на по-малко от 40 км, е доставил повече от 13 200 автомобила през предходната година.    През първото полугодие приходите на Lamborghini са нарастнали с 6,7% и доближават 1,42 милиарда евро, а оперативната облага е скочила със 7,2% до рекордните 456 млн. евро, оповестяват от компанията.    Lamborghini ще влага 1,9 милиарда евро до 2027 година в прекосяването си към хибридни и електрически коли, само че се чакат и спомагателни вложения, излиза наяве още от доклада на производителя.   

По-рано тази година той показа първия си plug-in хибриден модел - Revuelto, който се причисли към 10-цилиндровия състезателен автомобил Huracan и Urus. Догодина гамата ще стане напълно хибридна с новия Urus и нов състезателен автомобил, който ще размени Huracan. 
Lamborghini възнамерява да пусне първия си напълно електрически модел през 2028 година - три години след първия, обещан от Ferrari.     " Това, което има значение, е да бъдем там в верния миг, когато знаем, че сме в най-хубавата си форма и пазарът е подготвен ", безапелационен е Винкелман и прибавя, че потреблението на така наречен е-горива също е алтернатива, само че единствено за спортните модели на марката.     “Всички решения за вероятни модели, задвижвани с е-горива през идващото десетилетие, ще зависят от бъдещите регулации в разнообразни елементи на света, а освен в Европа ”, подчертава в умозаключение той.   
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР