Изпълнителният директор на Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури доц.

...
Изпълнителният директор на Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури доц.
Коментари Харесай

В Бургас откриха офис по рибарство по проект на ООН

Изпълнителният шеф на Изпълнителна организация по риболовство и аквакултури доцент доктор Галин Николов, кметът на Бургас Димитър Николов и изпълнителния секретар на Генералната комисия по риболовство в Средиземно морe към Организацията по издръжка и земеделие на Организация на обединените нации Абдула Срур откриха първия офис в Източна Европа по плана на Организация на обединените нации BlackSea4Fish.

Проектът ще спомогне и за по-доброто съдействие в региона на научните и механически действия, в това число и измежду националните институти на страните от района. BlackSea4Fish ще има значителен принос към възстановяване на събирането на данни (биологични, стопански и научни) за риболова в Черно море и за реализиране на резистентност в бранша.

„ Това е огромно достижение за България, която в този момент ръководи Съвета на Европейски Съюз, за Генералната комисия по риболовство в Средиземно към Организацията по издръжка и земеделие на Организация на обединените нации, както и за всички черноморски страни “, беше безапелационен Абдула Срур и благодари на българския екип за положените старания. „ Усилията ни са ориентирани към основаването на общи правила ", сподели още той и подсигурява, че първата среща, която се състоя през днешния ден в Бургас, дава летящ старт на плана.

"След градовете Бейрут и Малага, това е третия офис по плана "BlackSea4Fish ", сподели кметът на Бургас Димитър Николов и благодари на собствен ред за привилегията офисът за Източна Европа да бъде открит точно в Бургас.

„ Днес е един доста специфичен ден за дребното семейство на всички черноморски страни. Този ден бележи края на дълъг преговорен развой, в който България съумя да убеди своите сътрудници, че първият офис за Източна Европа на Генералната комисия по риболовство в Средиземно морe към Организацията по издръжка и земеделие и на Организация на обединените нации би трябвало да бъде открит точно в Бургас “, сподели Изпълнителният шеф ИАРА доцент доктор Галин Николов. Той благодари на целия екип за неуморната и всеотдайна работа, увенчала с триумф това начинание. „ Този ден е и началото на нашето ползотворно съдействие към по-добро ръководство на пазарите въз основа на високо първокласен теоретичен метод “, сподели в умозаключение той.

Сред гостите на събитието през днешния ден бяха още: представители на секретариата на Генералната Комисия по Рибарство в Средиземно море; Пенелопи Белекоу – представител на Генералната дирекция по морско дело и риболовство на Европейската комисия; представители на Европейската организация по надзор в рибарството; координаторът на работната група за Черно море към Генералната комисия по риболовство в Средиземно море; шефът на Института по риболовство в Трабзон; представители на държавни администрации и научни институти от страните на целия Черноморски басейн; представители на държавни администрации и научни институти от страните на Средиземноморския басейн; и. д. шефът на дирекция "Морска администрация " – Бургас Александър Илиев; шефът на териториално отделение - Бургас към ДППИ Ивайло Иванов; изпълнителният шеф на пристанище Бургас Диян Димов; представители на ИАРА и други посетители от партньорски организации.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР