Изпълнителният директор на германския шампион Байерн Мюнхен - Оливер Кан,

...
Изпълнителният директор на германския шампион Байерн Мюнхен - Оливер Кан,
Коментари Харесай

Кан за Нагелсман: Решението беше добре обмислено, страхувахме се, че целите няма да бъдат изпълнени

Изпълнителният шеф на немския първенец Байерн Мюнхен - Оливер Кан, приказва по време на конференцията, на която беше показан новия треньор на тима – Томас Тухел. В петък баварците изненадващо уволниха Юлиан Нагелсман, а в този момент някогашният вратар разкри по какъв начин и за какво се е стигнало до тома решение.

„ Колебанията в играта на тима започнаха още през предишния сезон - в дуелите против Виляреал и Борусия Мьонхенгладбах “, съобщи Кан, който визираше отпадането от Шампионската лига тогава от испанците (0:1 и 1:1 в двата мача), както и тежкото проваляне с 0:5 за Купата на Германия от „ жребчетата “.

„ Този отбор е кадърен да прави изключителни игри, само че също по този начин и да позволява необясними спадове. През предишното лято подсилихме състава. С Юлиан работихме в продължение на две години. Той е отличен експерт, а и на персонално равнище постоянно сме се разбирали. Последните няколко дни бяха сложни за нас. Една-две нощи дори не съумях да дремя добре. В тази работа няма нищо занимателно, това е част от нещата “, продължи Кан.

„ Срещу Пари Сен Жермен показахме на какво сме способни като тим. Но преценихме, че задачите, които сме си сложили този сезон, са под опасност да не се изпълнят. Ето за какво взехме решение да освободим Юлиан. Решението за това беше добре премислено. Това беше един нескончаем развой, а не прочувствена реакция “, продължи шефът на баварците.

Kahn continues:

" Things started to change a little last season, in terms of inconsistent performances. The team is always able to create highlights, but now and then also has unexplainable weaknesses. We strengthened our squad and have one of the best squads in Europe. "
— FC Bayern Munich (@FCBayernEN)
„ Целите на Байерн постоянно са високи и по тази причина в един миг трябваше да вземем решение. Можехме да изберем лесния метод и да оставим нещата по този начин с вярата, че всичко ще се получи “, сподели още Кан.

„ Нагелсман е топ треньор и ние разполагаме с топ тим. Но би трябвало да кажем, че това нямаше по какъв начин да продължи по този метод. Подкрепяхме Юлиан изцяло, само че трябваше да вземем най-хубавото за Байерн решение на фона нашите разбирания. В непрекъснат контакт сме с футболистите. За страдание обаче се виждаше, че те не посочваха най-хубавото от себе си. Често е мъчно да се изясни за какво на терена те не бяха в положителната си форма “, приключи Кан.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР