Изпълнителният директор на Express Тим Бакстър подава оставка на фона на намаляващи приходи

...
Бившият изпълнителен директор на Tyson Foods Стюарт Глендининг ще бъде
Коментари Харесай

Бившият изпълнителен директор на Tyson Foods Стюарт Глендининг ще бъде новият главен изпълнителен директор на компанията за дрехи Express, заменяйки Тимъти Бакстър от 15 септември, съобщиха от компанията.

„Бордът на Express е убеден, че (Glendinning) е правилният човек, който да съживи представянето и да изгради възможно най-силната основа, върху която Express може да успее“, каза Mylle Mangum, председател на борда на Express, в изявление в четвъртък. „Той е изключително завършен изпълнителен директор, който ще внесе ново мислене в компанията и нашите стратегии за печеливш растеж. Stewart споделя убеждението на Борда, че са необходими по-нататъшни оперативни подобрения и по-голяма финансова дисциплина, за да се гарантира, че Express е в най-добрата позиция да осигури значителна, устойчива стойност за акционерите.

Очаква се Glendinning да внесе своите финансови оперативни експертизи в марка за облекло и аксесоари, която беше изправена пред финансови проблеми през 2023 г. През март компанията беше уведомена от Нюйоркската фондова борса, че е застрашена от изваждане от борсата, тъй като не отговаря на правилото изисквайки „котираните компании да поддържат средна цена на акциите при затваряне от най-малко $1,00 за период от последователни 30 търговски дни“, каза Express в съобщение за новини по това време.

„Express има изключително портфолио от марки, партньорство с висок потенциал с (управляваща фирма WHP Global) и първокласна омниканална платформа“, каза Глендининг в изявление. „Чрез силен фокус върху изпълнението и дисциплината на разходите, аз съм уверен, че можем по-добре да се възползваме от тези диференциали, да увеличим финансовата сила на Компанията и да създадем стойност за акционерите.“

Въпреки че Express (EXPR) запази позицията си на NYSE тази година и придоби търговеца на дребно за мъжко облекло за електронна търговия Bonobos, за който компанията каза, че е надхвърлила очакванията за продажби, той също се сблъска с оперативни резултати под нормите през първите две тримесечия на тази година.

Оставката на Baxter беше обявена един ден след като Express публикува резултатите си за второто тримесечие, като нетните продажби на марката Express и линията й за лайфстайл UpWest намаляват с 15% в сравнение с миналата година. Продажбите на компанията в магазините за търговия на дребно са намалели с 21%, а продажбите й в електронната търговия са намалели с 1%, Express отчете нетна загуба от 44,1 милиона долара в сравнение с нетен доход от 7 милиона долара през 2022 г.

„Голяма част от този спад се дължи на факта, че Express е архетипният масов търговец на дребно на средния пазар, който потребителите са все по-склонни или да изключат от портфолиото от магазини, които посещават, или да купуват по-малко от тях, тъй като искат да спестят пари“, анализаторът на търговията на дребно Нийл Сондърс каза пред CNN. „Няма достатъчно вълнение и блясък, за да преведе търговеца на дребно през период на предизвикателство в потребителската икономика. Express също е виновен за някои грешки при търговията с стоки, особено при дамското облекло, където не успя да се възползва от интересни тенденции.“

В разговор за печалбите в деня преди обявяването на промяната Baxter призна, че има място за подобрение в категории като деним и рокли, и подчерта, че представянето на компанията в дамското облекло е окуражаващо.

Express потвърди, че напускането на Baxter не е свързано с финансовото състояние на компанията. Бакстър, който прекара повече от 11 години с Macy’s, се присъедини към Express през юни 2019 г.

Ръководители на редица търговци на дребно се оттеглиха през изминалата година на фона на хладните числа на приходите, включително Kohl’s, Footlocker и VF Corporation, която притежава Vans, North Face и JanSport.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР