Изпълнителният директор на Байерн Мюнхен Карл-Хайнц Румениге си позволи да

...
Изпълнителният директор на Байерн Мюнхен Карл-Хайнц Румениге си позволи да
Коментари Харесай

Голям бос на Байерн уязви продадения Хумелс

Изпълнителният шеф на Байерн Мюнхен Карл-Хайнц Румениге си разреши да се изкаже язвително към към този момент някогашния състезател на клуба Матс Хумелс. Легендарният някогашен футболист сподели много снизходително и иронично отношение към досегашния водач в отбраната на баварците.

Това се случи по време на днешното показване на Люка Ернандес като ново попълнение за мюнхенци. Със своята цена от 80 милиона евро френският национал се трансформира освен в най-скъпата покупка за Байерн в историята, само че и за Бундеслигата като цяло. Логично Румениге презентира Ернандес „ като най-силния защитник в първенството” и това накара публицистите да извърнат въпросите в посока към Хумелс, който беше продаден назад в Дортмунд против 38 милиона евро.

„ Четох в пресата, че най-хубавият немски бранител към този момент не играел в Байерн”, съобщи Румениге. „ Но според мен най-силният немски защитник към момента е част от Байерн, а също по този начин, по случайност, и от националния тим.”

Разбира се, с тези думи Румениге визираше Никлас Зюле, който приключи сезон 2018/2019 като водач измежду бранителите по редица индикатори. Втората вметка касаеше обстоятелството, че 30-годишният Хумелс към този момент не е със статут на немски национал, откакто беше наложително пенсиониран – наред с към момента играещите в Байерн Томас Мюлер и Джером Боатенг – от селекционера Йоаким Льов. През март, когато Льов оповести дискусионното си решение, Румениге беше един от хората, които се изрекоха в поддръжка на Хумелс, а клубът като цяло разкритикува мярката.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР