Изпълнителният директор на Българския спортен тотализатор Любомир Петров няма намерение

...
Изпълнителният директор на Българския спортен тотализатор Любомир Петров няма намерение
Коментари Харесай

Шефът на тотото не иска да подаде оставка, но ако го уволнят, няма да обжалва |

Изпълнителният шеф на Българския състезателен тотализатор Любомир Петров няма желание да подаде оставка, само че в случай че спортният министър Радостин Василев го уволни, няма да се обръща към съда.

Това стана ясно от думите на Петров на специфичен брифинг.

Миналия четвъртък, че в понеделник ще освободи всички членове на съвета на шефовете, дружно с шефа на БСТ поради тежки проблеми. И заяви, че за последните 6 година тотализаторът е на загуба.

" От актуалното управление на министерството ни помолиха да не вършим тъжби за прекъсване на вписването. Това е политическо решение , не може непрекъснато да се съдим. Това е толкоз изморително. Цяло лято обикалям по съдилища, тъжби, първа инстанция, втора инстанция. След като има постоянен кабинет и той не ни желае, ние ще си тръгнем ", сподели Любомир Петров през днешния ден, като подсети, че и служебният министър Андрей Кузманов се е опитал да смени управлението на тотото, само че желанието му е било спряно със правосъдна тъжба.

" Миналата година август месец имаше опит от господин Кузманов, предходния министър, отново да смени борда на шефовете. Беше входирана заповед, тя е забележима в Търговския указател, с нови лица, с нов Управителен съвет, без ние да бъдем известени и предизвестени, аз персонално разбрах от Търговския указател. Съответно ние обжалвахме в съда това решение, съдът спря вписването на новия УС и сега текат каузи ", добави Петров. 

За разлика от министъра Петров счита, че  " в никакъв случай БСТ не е генерирал толкоз пари към страната , както през 2021 година - това са общо 84,5 млн. лева ". " Това е съвсем цялата прехрана на Министерството на младежта и спорта ", уточни изпълнителният шеф.

Според него облагата за 2020 година е била 38,5 млн. лева, година по-рано е имало счетоводни загуби, само че " като действителни финансови индикатори тотото не е било на загуба ". Освен това за последните 2 година процентите на облагата по отношение на общия оборот от хазартни доходи нараствал.

" Ако страната има интерес, ние може да вдигнем още няколко пъти оборота , надлежно няколко пъти отчисленията и налозите, тъй че да можем да финансираме напълно спорта и да има задоволително пари за федерациите ", даде обещание Петров и добави, че сега по сметките на тотализатора са налични 55 млн. лева, " което е най-големият запас в историята на БСТ ".

Любомир Петров разгласи, че когато постъпил в тотализатора, по сметките имало 4 млн. лева. 

От думите на шефа на тотото се разбра, че не е правилно казаното от Андрей Кузманов, който заяви, че след негов сигнал Националната организация за приходите е почнала инспекция в тотализатора. Според Петров инспекцията на Национална агенция за приходите е почнала още през март 2021 година и продължава и сега. Самият той нямал терзанията от инспекции.

Петров бе запитан дали страната още веднъж може да разреши на частни оператори да провеждат лотарийни игри.

" За това се говореше обществено още предходната година. Ако това стане, приходите на тотализатора ще паднат на половина ", разяснява той с уточнението, че тотализаторът е монополист на лотарийните игри, " само че законът малко ни лимитира в разпространяването - ние можем да продаваме единствено в нашите тотопунктове, само че не и на каса ". 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР