Изпълнителният директор на Българския футболен съюз Борислав Попов взе отношение

...
Изпълнителният директор на Българския футболен съюз Борислав Попов взе отношение
Коментари Харесай

Шеф в БФС: Нека се протестира, но в рамките на конституцията

Изпълнителният шеф на Българския футболен съюз Борислав Попов взе отношение по настоящите проблеми след срещата на изключените клубове и министъра на младежта и спорта. Той изясни каква и обстановката от позиция на футболния съюз за квaлификацията с Унгария.

" Стадион " Васил Левски " е деклариран още при започване на квалификациите за целия цикъл. На 30 октомври получихме писмо от 2 страници от Столична дирекция на вътрешните работи, без да ги питаме. В последните абзаци се наблягаше, че мнението им е, че преместим мача отвън София. Ние преведохме и изпратихме писмото до УЕФА. Те са виновни за сигурността и на този мача ще имат най-малко двама секюрити офисъри в София. Те вземат решение да е на празен стадион. Длъжни сме да се съобразим. Ние също поносим репутационния вреди от това. От европейската централа ни предложиха мачът да е в Пловдив при закрити порти. Това е рекомендация, само че тя би трябвало да се следва ", сподели Попов пред медиите в постройката на Министерството на младежта и спорта.

" УЕФА ни попита за варианти и по този начин се появи Кърджали ", отговори той на въпрос.

" Хората имат право да стачкуват, само че дано е в границите на конституцията. Помните мачовете с Англия и Хърватия, когато имаше тежко ранена полицайка. БФС желае да усеща поддръжка от гласоподавателите си - клубовете. Имаме потребност и от социална поддръжка, само че постоянно не получаваме доброжелателност ", сподели още Попов.

" Има дисонанс с мнението на министерството. Никой не е забранявал на децата да играят футбол. Те могат да се изявяват във всички тимове, които не вземат участие в държавните шампионати, които са първа, втора и трета лига, както и в женския футбол. Но в детско-юношеските школи могат да играят, без да се постанова да са членове на БФС. На срещата имаше доста изострен разговор и забелязахте, че заместник-министър Дашева и моята асистентка си излязоха, тъй като диалогът излезе доста отвън положителния звук ", сподели още Борислав Попов.

" Аз съм назначен на поста и мога да бъда уволнен. Но мога и да си потегли самичък, правил съм го към този момент от 8 разнообразни поста ", приключи Попов.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР