Изпълнителният директор на Българския футболен съюз Борислав Попов коментира сагата

...
Изпълнителният директор на Българския футболен съюз Борислав Попов коментира сагата
Коментари Харесай

Стадион Христо Ботев може да се ползва, имам принтскрийн на телефона

Изпълнителният шеф на Българския футболен съюз Борислав Попов разяснява сагата с преместването на футболната евроквалификация - на 16 ноември от София в Пловдив. Попов изясни, че БФС е взел своето решение срещата да се играе на стадион " Христо Ботев " вместо на Националния стадион в София по рекомендация на УЕФА.

По отношение на изказването на кмета на Пловдив, фактически настояването на БФС за даване на стадион " Христо Ботев " е направено на 6 ноември. На 3 ноември УЕФА предложи смяна на стадиона и предложи това да бъде стадиона " Христо Ботев ". На 6 ноември първия работен ден след локалните избори, настояването беше направено в сходство с меморандума, който имаме подписан с община Пловдив. На 6,7, 8 ноември няма никаква реакция от строителя на стадиона ", разгласи Попов пред Българска национална телевизия.

" Припомням, че стадионът има позволение за прилагане издадено от Държавната-приемателна комисия на Министерството на районното развиване и благоустройството. Това позволение не е оттегляно или анулирано, това значи, че този стадион може да се употребява и както сте видяли той се е употребил за мачове от вътрешното състезание ", продължи той. 

" Съгласно настоящия закон за противообществени прояви по време на спортни събития разпорежда отговорността за осъществяване на футболни срещи на БФС и на органите на полицията. Самият строител има отношение към неговите постройки, които той е построил. Вътре в стадиона няма никаква строителна техника, извън пред централния вход няма никаква техника. Тези тръби или част от структури, които бяха услужливо показани са надалеч настрана от самия стадион и нямат отношение към публиката и формалните лица, които биха били влезнали откъм централния вход на стадиона ", сподели още изпълнителният шеф на БФС.

" За първи път в моята процедура отвод за даване на спортно оборудване е позоваване на строителя, който извършва някаква социална поръчка. На самия стадион няма обособена строителна площадка. Този стадион е толкоз прекрасен, че мирише на футбол, държа на скрийншот едно известие от администрацията на Община Пловдив от събота - 10:48 часа, в което ми пишат " Господин Попов, нямате проблеми, Община Пловдив ще издаде заповед за използването на стадиона ", приключи Попов.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР