Изпълнителният директор на AstraZeneca е получил финансов пакет от общо

...
Изпълнителният директор на AstraZeneca е получил финансов пакет от общо
Коментари Харесай

Шефът на AstraZeneca получил 15.4 млн. паунда за 2020 година

Изпълнителният шеф на AstraZeneca е получил финансов пакет от общо 15.4 млн. паунда за 2020-а, а тази сума може да набъбне през идващите години, откакто англо-шведската компания пусна една от най-обещаващите ваксини против COVID-19 в света.

Паскал Сорио е получил базова заплата от 1.29 млн. паунда, годишен бонус към 2.3 млн. паунда, както и възнаграждение по дълготрайна скица за стимулиране на стойност 11.1 млн. паунда. Това разкриха от AstraZeneca в годишния си отчет в понеделник, представени от „ Файненшъл таймс “.

Общото заплащане на французина, което се равнява на 197 междинното за компанията, се е нараснало със 140 хиляди паунда по отношение на равнищата от 2019 година. Освен това той ще получи 3% покачване на заплатата, на което имат право всички чиновници, тъй че базовото му възнаграждение ще доближи 1.33 млн. паунда през 2021 година.

61-годишният началник, който преди време заявява в изявление, че е най-ниско платеният основен изпълнителен шеф в промишлеността, оказа помощ за трансформацията в благосъстоянието на компанията посредством медикаменти за рак и други лекарства, откогато пое ръководството през 2012 година.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР