Изпълнителният директор на Amazon Джеф Безос не е фен на

...
Изпълнителният директор на Amazon Джеф Безос не е фен на
Коментари Харесай

Милиардерът Джеф Безос обясни как да постигаме равновесие между работата и личния живот

Изпълнителният шеф на Amazon Джеф Безос не е почитател на „ салдото сред работа и живота “. През април на събитие, водено от Аксел Спрингър и основния редактор на Business Insider US Алисън Шонтел, Безос разкрива един чудноват съвет, който дава на чиновниците си.

Той вярва, че те трябва да спрат да се опитва да достигнат „ баланс “ между професионалните и личните си животи, тък като това предполага ощетяване на едното за сметка на другото. Вместо това Безос предлага по цялостен поглед върху ситуацията.

Традиционно Джеф, един от най-богатите хора на планетата, има нетрадиционен подход към работата: той прави закуска всяка сутрин заедно със семейството си, не навива аларми преди да си легне, има изненадващо малко срещи и успява да отдели време да си измие чиниите. Как го постига – това е може би най-ценния съвет, който има.

„ Хармонията между работата и личния живот не е въпрос на балансиране, а всъщност е кръговрат “, казва Безос.

За него връзката между работата и личния живот е реципрочна, без да разделя двете неща на конкурентни страни. „ Ако съм щастлив вкъщи, влизам в офиса с невероятна енергия. И обратното – ако съм щастлив на работа, прибирам се вкъщи с невероятна енергия. Никога не искаш да бъдеш човека – и всички познаваме такъв човек – който изпива цялата енергия в стаята, в момента в който влезе в нея. Искаш точно обратното. “

Състоянието на Безос възлиза на $125,8 милиарда. Той притежава 16% от сайта Amazon, който основава в гаража си в Сиатъл през 1994 година.

Източник: chr.bg
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР