Изпълнителният директор на Агенцията по вписванията Габриела Козарева също е

...
Изпълнителният директор на Агенцията по вписванията Габриела Козарева също е
Коментари Харесай

Шефката на Агенцията по вписванията също получила бонус

Изпълнителният шеф на Агенцията по вписванията Габриела Козарева също е получила бонус. Пред публицисти в Министерството на правораздаването тя изясни, че раздадените в допълнение средства не са 700 хиляди лева, както заяви в своя публикация в. " Сега ", а са 599 хиляди лева и от тези пари не са получили чиновниците, виновни за срутва на Търговския указател.
 Горанов: Неприемливо е виновните за срутва на Търговския указател да имат <a href=бонуси " >  В Агенцията по вписвания си раздали 700 хиляди лв. <a href=бонуси тъкмо когато най не заслужавали " >
Козарева отхвърли да уточни какъв е
бонусът, който сама си е разписала и посъветва публицистите, показали интерес към това, да насочат документално въпросите си. 

В същото време правосъдният министър Цецка Цачева разяснява, че може да не е морално раздаването на
бонуси и то за интервала, в който Търговският указател не работеше, само че в това време трябвало да се съблюдава нормативната уредба. Тя изясни, че раздадените бонуси са изчислени по реда на специфична разпоредба, с която се разпределят икономиите от чиновници, които са били в болнични.

Цачева разгласи, че идващият понеделник инспекторатът ще стартира инспекция по случая с
бонусите и в случай че бъдат открити нарушавания ще бъде безкомпромисна. Тя обаче към този момент била дала най-високата оценка за работата на шефа на организацията.   Цачева разгласи, че не счита, че е имало нарушавания при раздаването на спомагателните пари. В същото време тя е съобразила, че Козарева е спазила рекомендациите за превъзмогване на насъбраните забавяния по работата на ТР, и за това ѝ дала най-високата оценка - единица. 

Самата Цачева не считала, че е редно " след напрежението, което се сътвори " със усложнението на бизнеса и жителите със срутва на регисъра, да се дават
бонуси. " Но дано да държим сметка за усилита на всички тези чиновници, които и в интервала на срутва изпълняваха задълженита си ", изясни Цачева, само че добави, че " не може в цялата организация единствено поради срутва да не се приложи спряо тях наредбата - сред правда и морал има разлика, само че това е в пълномощията на изпълнителния шеф ". 

След което Цачева разясни, че козарева е " прецезирала функционалностите " на всеки един чиновник и е сложила оценки. 

Самата Козарева обясни, че раздадените
бонуси за близо 600 хиляди лева били под сумата, която се изплаща месечно за заплати - 813 хиляди лева Едва трима чиновници, които имали директни отговорности по безпроблемното действие на ТР, не са получили бонуси. Тя побърза да изясни, че към момента не приказва за виновност в работата им. Това било работа на проверяващите служби, които към момента ревизират аргументите за срутва. Ако се докажела виновност на тези хора, освен, че нямало да получат бонуси, само че щели да се простят с постовете си. В същото време Козарева изясни, че не вижда спънка тези хора, в случай че бъдат оневинени, да получат в допълнение материално стимулиране.  

" Към момента не са съумели да ме убедят, че напъните им са били задоволителни, с цел да предотвратят срутва. Това е неефективно осъществяване на отговорностите ", разясни тя и сподели, че дирекцията, която се занимава директно с регистъра към този момент са назначени още двама души.

Като триумф в работата на организацията Козарева уточни, че след срутва на ТР няма нито едно заведено дело.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР