Изпълнителната власт и депутатите да предприемат конкретни мерки, които да

...
Изпълнителната власт и депутатите да предприемат конкретни мерки, които да
Коментари Харесай

Радев към кабинета и НС: Социалното напрежение расте, да го преодолеем с конкретни мерки

Изпълнителната власт и депутатите да подхващат съответни ограничения, които да предотвратят растящото обществено напрежение в страната поради рецесията с епидемията и останалите без работа и приходи хора. За това прикани в позиция президентът Румен Радев.
 
С апела си той упорства за " безапелационен пакет от обществени и стопански ограничения в поддръжка на най-силно засегнатите от изключителното състояние ", като показва хората и бизнеса. В същото време той изрича утвърждение към днешното потвърждаване на ветото му върху закона за изключителните ограничения от страна на Народното събрание.

  " Днес българският парламент прояви отговорност, съобразявайки се с наложеното несъгласие върху разпореждания от Закона за ограниченията и дейностите по време на изключителното състояние. Това дава опция за ефикасното използване на ограничения за ограничение на разпространяването на ковид, което е в полза на цялото ни общество. Истинският недостиг в Закона за ограниченията и дейностите по време на изключителното състояние обаче е неналичието на безапелационен пакет от обществени и стопански ограничения в поддръжка на най-силно засегнатите в тази обстановка – дребният и междинен бизнес и хората , които ще изгубят работа, сигурност, успокоение и вероятност за своето бъдеще ", съобщи в позицията си Румен Радев, представен от президентския пресцентър.

  " Няма по какъв начин да се наложи несъгласие върху несъществуващи ограничения, по тази причина моят апел към изпълнителната и законодателната власт е, да се концентрират и върху обществената и икономическата обстановка в страната в условия на изключително състояние. Продължавам да упорствам, че ефикасното справяне с рецесията, подбудена от ковид, изисква наред с неотложните здравни ограничения, да се одобряват и обществени и стопански ограничения в поддръжка на най-пострадалите ", показва още той.

 Румен Радев напомня, че такива ограничения към този момент бяха оповестени " освен от стопански мощни страни като Франция и Германия, само че и от страни с по-ограничени благоприятни условия ".

" Трябва да преодолеем растящото общественото напрежение с съответни и ясни ограничения, които да дадат на българските жители успокоение и убеденост в личната им страна. За България е значимо да запази своя човешки и стопански капацитет ", моли Румен Радев.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР