Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП),

...
Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП),
Коментари Харесай

„Отговорно бизнес поведение“, 20 ноември 2023, хотел „София Балкан Палас“

Изпълнителната организация за поощряване на дребните и междинните предприятия (ИАНМСП) , в качеството си на Национална контактна точка за България на Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР), провежда осведомително събитие на тема  „ Отговорно бизнес държание “ . То ще се организира от 10:30 часа на 20 ноември 2023 година в зала „ Роял “ на хотел „ София Балкан Палас “ (бивш хотел „ Шератон “).

Ролята на Националната контактна точка по насърчаването на Eкологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG) и Корпоративната обществена отговорност (CSR) е директна и цели да запознае бизнеса с тези насоки и положителни практики и да го насърчи да се придържа към тях.

Стандартите, разработвани в региона на околната среда, въпреки и незадължителни, са извънредно значими за конкурентоспособността на фирмите на другите пазари и включването им във веригите на доставки. В този смисъл, връзката с Eкологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), както и с Корпоративната обществена отговорност (CSR), е доста тясна. Стандартите имат и директно отношение към обезпечаване на сигурността на обществото като цяло, давайки насоки за по-добър надзор върху качеството на въздуха, водите, почвите, отпадъците, както и тяхното съкращаване и следващо преработване.

Основните задания на Националната контактна точка са да разпространява в България Насоките на Организацията за икономическо сътрудничество и раз за Отговорно бизнес държание и да служи като извънсъдебен механизъм за разрешаване на зародили проблеми (наричани „ характерни случаи “).

Основната цел, която си слагаме като Национална контактна точка, е да повишим информираността на българските предприятия за опциите и преимуществата на виновното бизнес държание, като причина за резистентен стопански напредък и конкурентоспособност в процеса на интернационализация.

Участие в идното осведомително събитие ще вземат водещи институции и представители на бизнеса в лицето на Министерство на нововъведенията и растежа, Министерство на труда и обществената политика, Министерство на околната среда и водите, Българската национална банка, Софийски университет „ Св. Климент Охридски “, банки и други Предвижда се, в границите на проявата, те дружно със синдикати и работодателски организации да показват потребна и практична информация по настоящите тематики в тази област.

При проявен интерес следва да бъде направена регистрация на профила на събитието на платформата https://www.b2bconnect.bg/bg/events/view/217 или на: https://forms.gle/Ba5KuVPpRMrqAqWF8 в период до 16 ноември 2023.

За спомагателна информация можете да се обръщате към Габриела Георгиева, тел: 02/ 940 79 63 и Весела Петрова, тел: 02/ 940 79 41.

Участието в събитието е гратис.

 

Програма на събитието: https://www.sme.government.bg/uploads/2023/11/Agenda.pdf
Тази публикация ви хареса? Следете всичко най-интересно от Econ.bg и във
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР