Изпълнителна агенция Морска администрация“ обяви търг за продажбата на моторния

...
Изпълнителна агенция Морска администрация“ обяви търг за продажбата на моторния
Коментари Харесай

Продават кораба Вера Су на търг

Изпълнителна организация „ Морска администрация “ разгласи търг за продажбата на моторния транспортен съд " Вера Су " (Vera Su), който повече от месеца седнал съм заклещен в скалите при Камен бряг.

Първоначалната цена на търга с очевидно наддаване е избрана на база направена експертна оценка от лицензиран самостоятелен оценител. Определената тръжна цена за продажбата на плавателния съд е в размер на 460 000 щатски $ без Данък добавена стойност.

" Вера Су " заседна край местността Яйлата при Камен бряг на 20 септември предходната година и бе изтеглен след повече от месец на 26 октомври.

От транспортното министерство, което тогава също се оглавяваше от Христо Алексиев, в този момент и вицепремиер, декларират, че цялостната интервенция по изтеглянето и изваждането на кораба, избрана от специалисти като извънредно рискова, е била добре планувана, координирана и извършена при прецизно следван проект под контрола на Алексиев. По информация на някогашния министър на превоза Николай Събев разноските по евакуиране на " Вера су " са на обща стойност съвсем 3 милиона лв. (2 млн. 897 хиляди 685. 77 лева).

За присъединяване в търга се изисква депозит в размер на 10% от началната тръжна цена на продавания транспортен съд.

Крайният период за подаване на заявките за присъединяване изтича в 17.30 часа на 27 септември 2022 година

Търгът ще се организира на 28 септември в постройката на Дирекция „ Морска администрация – Варна “.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР