Изпълнителна агенция Автомобилна администрация“ започна пълна проверка на превозвача Бозав“

...
Изпълнителна агенция Автомобилна администрация“ започна пълна проверка на превозвача Бозав“
Коментари Харесай

Проверка на две фирми заради тежката катастрофа вчера на АМ „Тракия“

Изпълнителна организация „ Автомобилна администрация “ стартира цялостна инспекция на превозвача „ Бозав “ ЕООД , чийто камион аргументи тежкото пътнотранспортно произшествие на Автомагистрала „ Тракия “ през вчерашния ден, оповестиха от транспортното министерство. Инспекцията се прави по предписание на министъра на превоза и известията Георги Гвоздейков, който е изискал и повсеместен разбор на активността и успеваемостта на ИА „ Автомобилна администрация “.

При първичната инспекция бе открито, че авариралият камион е вписан в лиценза на компания „ Логтранс БГ “ ЕООД . Към лиценза са вписани общо 12 товарни коли . Катастрофиралият камион с регистрационен номер А1256НН е с изминал механически обзор на 10.04.2023 година Установен е и още един камион на компанията с номер А6687НК, който също е с изминал механически обзор на 09.03.2022 година

В следствие е установено, че камионът, предизвикал ПТП през вчерашния ден, е продаден през декември 2022 година от „ Логтранс БГ “ ЕООД на компания „ Бозав “ ЕООД . Фирма „ Логтранс БГ “ ЕООД обаче не е изпълнила законовото си обвързване в 30-дневен период да отпише транспортното средство от своя лиценз, за което ще бъде глобена. По тази причина неотложно е разпоредена сложна инспекция на цялостната активност и на превозвача „ Логтранс БГ “ ЕООД.

Фирма „ Бозав “ ЕООД има лиценз за вътрешни товарни транспорти № 11532, публикуван на 05.03.2021 година Към лиценза са вписани 4 товарни автомобила, от които единствено един има годен механически обзор. Същият транспортьор има още 5 МПС-та, които са регистрирани като пътна помощ, от които 3 нямат годен механически обзор . Превозвачът не е присъединил съответния камион в притежавания от нея лиценз, което според законодателството се класифицира като нерегламентиран транспорт и следва да бъдат наложени наказания. За последните две години превозвачът е глобен 6 пъти, като при четири от случаите е установено осъществяването на нерегламентиран транспорт на товари, а другите два са за претоварване и за непокрит товар.

В хода на инспекцията е открито, че компания „ Бозав “ ЕООД е с изтекла финансова непоклатимост на 18.02.2022 година За това нарушаване ще бъде формиран акт и ще бъде наложена насилствена административна мярка – краткотрайно прекъсване активността на превозвача с лишаване на заверените копия към лиценза, до премахване на тази неправда .

След привършване на комплексните инспекции ще бъдат подхванати всички нужни дейности, според законовите пълномощия на организацията, за санкциониране на виновните юридически и длъжностни лица.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР