Изпълнителна агенция Автомобилна администрация осъществява фиктивен контрол на пътя. Време

...
Изпълнителна агенция Автомобилна администрация осъществява фиктивен контрол на пътя. Време
Коментари Харесай

Диана Русинова за Автомобилна администрация: Фиктивен контрол. Стоят на пътя, за да си пълнят джобовете


Изпълнителна организация " Автомобилна администрация " реализира мним надзор на пътя. Време е структурата да се извади от Министерството на транспорта и или да се трансферира към Министерство на вътрешните работи, или към друго министерство.
Това мнение изрази пред БНР Диана Русинова от Европейския център за транспортни политики. Според нея " те са се провалили ".
По думите ѝ това е " администрация, която сякаш изцяло отсъства "  и не се оправя с контрола върху публичния транспорт и " това е вече хроничен, систематичен проблем ".
" Това е организацията, в която работят упреквани за корупция, връщани чиновници, хора с много съмнителна известност, които хиляди пъти да връщани на работа. Контролът е безусловно мним в тази организация. Ако на следващия ден закрият тази институция, тя няма да липсва на никого. Само водачите ще схванат, че ще им спаднат процентите рушвети на пътя. Те не реализират надзор. Те просто стоят на пътя, с цел да си пълнят личните джобове. Виждате ли какъв брой доста пътни произшествия имаме с публичен транспорт на пасажери и товари? "
И в тази сфера има сериозен недостиг с фрагментите. Принуждават водачите да карат по доста часове. Има доста сигнали за най-различни нарушавания, уточни Русинова по отношение на водачите, които транспортират пасажери и товари. Тя разяснява това след следващия случай с рейс през вчерашния ден край Бургас.
" По всяка възможност става дума за човешка неточност. Първата версия, върху която се работи, е задрямване. "
Билбордът на мястото на произшествието не е бил стеснен, което е асъдействало за по-голямата тежест на злополуката, добави тя.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР