Изпълнението на превантивни мерки в детските ясли, градините и училищата

...
Изпълнението на превантивни мерки в детските ясли, градините и училищата
Коментари Харесай

Община Бургас с превантивни мерки в ясли и градини срещу грипа

Изпълнението на превантивни ограничения в детските ясли, градините и учебните заведения за ограничение на разпространяването на грип и грипоподобни болести през зимния сезон, предлага общинската администрация в Бургас. 

Поради упования пик на грип вид А и B в България от средата на януари, кметът Димитър Николов  Димитър Николов Димитър Николов е български икономист и политик, кмет на Община Бургас от 2007 година. Той е роден осведоми шефовете на детските и образователните заведения да проведат разяснителна акция за клиничните признаци на грип и да подхващат превантивни дейности против болестта, прецизираха от администрацията. 

Препоръчва се потреблението на безконтактни термометри за премерване на телесната температура на децата на входа в детските ясли и градини. При констатиране на посочените признаци незабавно да се търси подпомагане на медицински личен състав, като не се позволява самолечение, сочат рекомендациите на здравните специалисти.

Сред останалите условия за ограничение на заболеваемостта измежду децата е и честото и дълготрайно измиване на ръцете с топла вода и сапун в яслите и детските градини. Предстои администрацията да достави нужните антивирусни дезинфектанти на спиртна основа за ръце за личния състав в детските заведения. 

Община Бургас приканва и за слагането на дезинфектанти за ръце в обществени служби, касови салони, заведения и места, в които се събират доста хора. Сред тях са огромните търговски вериги и молове. 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР