Изпълнението на плана за излизане на Великобритания от ЕС, предложен

...
Изпълнението на плана за излизане на Великобритания от ЕС, предложен
Коментари Харесай

Джейкъб Рис-Мог: Мек Брекзит може да лиши Тереза Мей от мнозинство в парламента

Изпълнението на проекта за излизане на Англия от Европейски Съюз, препоръчан от английския министър председател Тереза Мей, може да я лиши от поддръжката на депутатите евроскептици при законодателното оформяне на Брекзит. Това декларира в оповестено в днешния брой на вестник " Сънди таймс " изявление Джейкъб Рис-Мог, народен представител от ръководещата Консервативна партия.

Британският политик е срещу проекта за " мек Брекзит ", одобрен на 6 юли от държавното управление в " Чекърс " – извънградската резиденция на премиера. Той планува основаване на нова зона за свободна търговия с Европейски Съюз, откакто Обединеното кралство напусне Съюза. Също по този начин се изключва опцията за гранична инспекция на стоките.

" Мей би трябвало да си спомни какво е казвала, какво е обещавала, какви задължения е поемала на предишните избори и да види дали те съответстват с Плана " Чекърс ". Според мен – не ", отбелязва английският народен представител.

" Липсата на договорка с Брюксел за Брекзит е за предпочитане пред Плана " Чекърс ", който оставя Англия в Европейски Съюз без право на глас ", акцентира още Джейкъб Рис-Мог. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР