Изпълнението на две мерки е записано в отчета за премахване

...
Изпълнението на две мерки е записано в отчета за премахване
Коментари Харесай

Премахването на такса за търсена справка ще спести на гражданите 500 хил. лв. годишно

Изпълнението на две ограничения е записано в доклада за унищожаване на пречките пред нарастването на вложенията, за времето 15 септември - 15 ноември, заяви държавната пресслужба откакто през днешния ден Министерският съвет утвърди доклада на Министерството на финансите. Една от тях ще влезе в действие при започване на 2019 година
С смяна в Закона за локалните налози и такси беше отстранена таксата за издаване на уверение заналичие или липса на отговорности към общината. Така се реализира облекчение на административната тежест за потребителите на административни услуги, се споделя в известието. По информации от Системата за самокритика наадминистративното обслужване през последните години услугата се прави към 80 000 пъти годишно, което значи, че резултатът за жителите и бизнеса от осъществяването на мярката ще е в размер на над половин милион лв., осведоми пресслужбата.
Втората мярка ще влезе в действие по-късно повече от година. Става дума за промени в Закона за Данък добавена стойност, с които от 1януари 2019 година се дава опция за заявяване на регистрация по Данък добавена стойност по едно и също време със заявяването за регистриране на първичната регистрация по реда на глава втора от Закона за комерсиалния указател ирегистъра на юридическите лица с нестопанска цел. Чрез осъществяването на тази мярка се реализира усъвършенстване на процедурата за регистрация по Данък добавена стойност и облекчение на бизнеса.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР