Изострянето на ситуацията във връзка с убийствата и битовото насилие

...
Изострянето на ситуацията във връзка с убийствата и битовото насилие
Коментари Харесай

Политолози: Завръщането на Васил Божков има връзка с политическата обстановка у нас

Изострянето на обстановката по отношение на убийствата и битовото принуждение през последните месеци нямат връзка с връщането на Васил Божков в България. Това сподели в студиото на „ Добро утро, Европа “ политологът Иво Инджов. Според него Божков е дал поръчка да се върне в страната ни от дълго време, само че това по този начин и не се случи по времето на някогашния към този момент основен прокурор Иван Гешев. Другият вид е да е станала някаква договорка, само че следва разберем каква е тя, позволи още Инджов.

Според него измежду главните въпроси е какво ще приказва Васил Божков след завръщането си по адрес на Бойко Борисов и Владислав Горанов, които упреква в рекет.
Ако има една самостоятелна прокуратура, тя би трябвало да си свърши работата и Васил Божков да бъде наказан или оневинен. По отношение на връзките му с Пригожин считам, че има доста и други политици, които са контактували с него.
Иво Инджов, политолог

В ъндърграунда може би има изостряне на процеси вследствие на политическата неустойчивост, само че сме надалеч от гангстерсктие войни през 90-те години, безапелационен беше Инджов.

Политологът Цветанка Андреева съобщи, че връщането на Божков в страната има връзка с политическата конюнктура у нас.
Божков постоянно се е свързвал с политиката като човек, който постоянно се е опитвал да въздейства на политическия развой и в този момент се пробва, единствено че с цел да избави себе си.
Цветанка Андреева. политолог

Според нея закононарушенията, в които е упрекнат Васил Божков са извънредно съществени, а връзката с водача на „ Вагнер “ Евгений Пригожин демонстрира силата, която стои зад него и на изток.

Важно е държавното управление да оцелее, тъй като то е антикризисно по своя темперамент. Политическа партия не могат да ръководят сами, длъжни са да съгласуват всички промени и назначения с ГЕРБ, подвластни са и от гласове на Движение за права и свободи за огромните решения, сподели още Андреева.

Електоралната картина не се трансформира преди локалния избор и няма учредения да считаме, че все още има съществени разбърквания, споделиха политолозите.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР