Изостря се социалният диалог. Очаквам Соломоново решение от НС -

...
Изостря се социалният диалог. Очаквам Соломоново решение от НС -
Коментари Харесай

Хасан Адемов: Очаквам Соломоново решение от НС - да не гледа сега минималната заплата

" Изостря се общественият разговор. Очаквам " Соломоново решение " от Народно събрание - да не гледа законопроекта за минималната работна заплата (МРЗ), а да го остави за след Нова година. Което още повече ще внесе напрежение. Ситуацията ще бъде динамична и най-естественият излаз от нея ще е да се одобри предлагането на Министерския съвет за 770 лв. минимална работна заплата ".

Това съобщи пред БНР общественият специалист Хасан Адемов, някогашен народен представител от Движение за права и свободи и някогашен министър на труда и обществената политика.

По думите му, в случай че признатото в парламентарната обществена комисия предложение за промени в Кодекса на труда се одобри и от Народното събрание, това ще значи, че " Министерският съвет ще бъде изправен пред неуместната обстановка да дефинира единна МРЗ в страната, в случай, че текстовете, които дават механизма по какъв начин да става това - в признатото предложение - дават към 600 хиляди разнообразни МРЗ, тъй като всяко едно лице, работило на трудов контракт, има разнообразни години стаж ".

" И тук идва огромното разминаване.... При състояние, че имаме Директива, имаме и период от 2 години - в границите на които тектсовете от директивата би трябвало да стане част от националното законодателство. Прибързано е приемането на механизъм, който законово да открива определянето на МРЗ. Има и много огромна доза популизъм и предизборни упования в това ", сподели Хасан Адемов в предаването " Нещо повече " по стратегия " Хоризонт ".

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР