Изоставен мъж от Врачанско заведе дело срещу бившата си изгора

...
Изоставен мъж от Врачанско заведе дело срещу бившата си изгора
Коментари Харесай

Врачански неволи! Изоставен мъж осъди жена си за издръжка на детето им

Изоставен мъж от Врачанско заведе дело против някогашната си възлюбена за настойничество и прехрана на 6-годишния им наследник, научи организация BulNews. След дълга правосъдна борба М.Х. от Оряхово съумя да убеди магистратите от районния съд в града, че е в правото си да получи родителските права над детето.
От документите по делото излиза наяве, че бащата и някогашната му жена са живеели дружно към 8 години. В началото на лятото предходната година дамата напуснала мъжа и сина си и заживяла с различен. От тогава тя по никакъв метод не пособия на бащата с грижите за детето им. Мъжът има и други две деца от първата си брачна половинка, която умряла. Разходите по развъждането им били много огромни и той напълно разчитал на помощта на сестра си, която работи в чужбина.
Пред магистратите М.Х. споделил, че някогашната му не поставя дължимите грижи за детето им, а има финансовата опция за това. Именно това била повода мъжът да заведе дело против нея за прехрана и настойничество. В изгода на изоставения татко свидетелствали поданици от града, а отчетът на обществените бил повече от безапелационен, че детето би трябвало да живее при него. Според отчета, макар че сега е незает, бащата е обезпечил сигурна и спокойна фамилна среда и задоволява главните потребности и потребности на децата.
В последна сметка магистратите взеха решение 6-годишното момче да живее при татко си, като майката може да го вижда в избрани дни. Тя е задължена да заплаща на М.Х. месечна прехрана в размер на 150 лв..
Решението предстои на обжалване пред Врачанския областен съд.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР