Изолирана след като дава положителен тест за Covid-19 при пристигането

...
Изолирана след като дава положителен тест за Covid-19 при пристигането
Коментари Харесай

Олимпиада 2022: Сълзите на една белгийска спортистка, съсипана от здравния протокол

Изолирана откакто дава позитивен тест за Covid-19 при идването си в Пекин, белгийската атлетка Ким Мейлеманс разказа пъкъла, през който е минала през последните дни.

Какво може да се случи в страна като Китай, която ползва политика на „ нулев Covid “ с извънредно строги здравни ограничавания, сподели казусът със състезателката по скелетон, белгийката Ким Мейлеманс. Тя попадна в кошмарна обстановка още с идването си в Пекин в неделя, оповестява Le Figaro. 25-годишната състезателка даде първи позитивен тест на летището, по-късно втори негативен, до момента в който най-после третият тест, също позитивен, наклони везните в интерес на изолацията. Мейлеманс бе отведена в хотел под карантина, както е планувано в здравния протокол.

Това се оказа много тежък удар за спортистката, която към този момент бе преболедувала Covid-19 при започване на януари и бе оповестила в акаунта си в Instagram, че е правила общо дванадесет PCR теста, всички негативни, преди да отпътува за Китай. Въпреки това тя бе отведена в карантинния хотел при строга изолираност, като й се наложи да тренира в хотелската си стая.
Големите политически игри в Пекин: Кой ще отиде на откриването на Олимпиадата?
Днес в Пекин ще се състои тържествената гала по откриването на Зимните олимпийски игри - събитие освен спортно, само че и политическо...
Прочети повече
Здравният протокол за Олимпийските игри 2022 планува при положение на позитивен тест при идване, спортистът да бъде превозен до хотел, където да бъде изолиран. Той може да го напусне едвам след два негативни PCR теста, направени в период от минимум 24 часа. Именно това прави и Мейлеманс като даже дава три вместо два поредни негативни теста. Междувременно тренира в изтощение в хотелската си стая доколкото може.

View this post on Instagram
A post shared by Kim Meylemans (@kimmeylemans)

 

След въпросните три негативни теста за нея е изпратена кола за спешна помощ, само че се оказва, че състезателката няма аргументи да се радва - вместо да я води в олимпийското село, колата за спешна помощ я откарва в различен карантинен хотел, където да продължи интервала на изолираност.

При идването си в новата си хотелска стая Ким Мейлеманс, смутена, излива целия си смут във видео, оповестено в профила й в Instagram, в което разплакана изяснява: „ Някои от вас са прочели, че бях освободена от центъра за изолираност и мислят, че най-сетне мога да отида в олимпийското село и да третирам там, в най-лошия случай, като контактен случай. Но за моя изненада, бях отведена на друго място, където се намирам и сега и където би трябвало да остана седем дни в изолираност с по два ежедневни PCR теста. Мога да упражнявам на пистата... само че сама. Все още не знам дали ще ми разрешат да отида в олимпийското село. Много ми е мъчно и не съм сигурна, че мога да понеса да остана тук през идващите две седмици… ”

View this post on Instagram
A post shared by Kim Meylemans (@kimmeylemans)
Китай: Няма да позволим Съединени американски щати да употребяват Олимпиадата за интервенция във вътрешните работи
Китайските управляващи няма да разрешат на Вашингтон да употребява Олимпиадата в Пекин, с цел да се намесва във вътрешните работи на Китай, съобщи...
Прочети повече

Това обръщение на Мейлеманс накара спортните управляващи да реагират. Роб Кьолер, шеф на Global Athlete, асоциацията, която пази правата на спортистите, не скрива, че е доста разчувствуван от ориста й: „ Тя просто не трябваше да претърпява това, МОК подценява правата на спортистите “, разяснява той. Белгийският олимпийски комитет (COIB) също изрази страдание за отношението към своя представител, чието съревнование стартира на 11 февруари. „ Разбираме, че Коронавирус ограниченията са нужни за сигурността и здравето на участниците в Олимпийските игри, само че имаме вяра, че в този метод преди всичко би трябвало да бъде спортистът. Продължаваме да работим неуморно, с цел да облекчим ситуацията на Ким и сме в непрекъснат контакт с нея. "

Най-накрая, късно вечерта, белгийската атлетка е освободена и откарана в олимпийското село Янцин, едно от трите избрани за надпреварите, които стартират през днешния ден, 4 февруари. „ В 23.25 ч. нощес почукаха на вратата ми, придружиха ме до олимпийското село, към момента съм в изолираност, само че най-малко съм тук и съм в положение да упражнявам по-добре ", сподели тя.

Състезанията по скелетон ще се проведат на 11 и 12 февруари в Янцин. Официалните тренировки стартират в понеделник, 7 февруари.

 

Още от ОЩЕ СПОРТ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР