Изолацията е най-старият изпитан метод за предпазване от грипа. При

...
Изолацията е най-старият изпитан метод за предпазване от грипа. При
Коментари Харесай

В борбата с грипа най-добра е изолацията

Изолацията е най-старият изпитан способ за предотвратяване от грипа. При грипна вълна е значимо децата да се спрат от учебно заведение, а в някои случаи да се затворят и яслите и детските градини. Това подсети шефът на Националния център по заразни и паразитни заболявания проф. доктор Тодор Кантарджиев.

„ При втората вълна заболеваемостта е съвсем толкоз огромна, колкото пикът на грипа през февруари. Най-засегнати са децата в учебно заведение и младежите в трудоспособна възраст “, разяснява той.

Пред Българска национална телевизия проф. Кантарджиев изясни, че шефът на Районната здравна ревизия (РЗИ) рапортува на регионалния шеф данни от разпространяването на заболеваемостта. В областите има образуван действен щаб. Следят се данните НЦЗПБ за последните 10 години, с цел да се реши какви ограничения да се подхващат.

Специалистът акцентира – в случай че сме заболели, да се свържем с нашия персонален доктор и да предприемем лекуване. Напомни, че в лечебните заведения също бързо се предават заболяванията. Кантърджиев счита, че не може за една температура да се тича при джипито.

„ Личните лекари имат най-голяма роля във всяка една страна с развито опазване на здравето – този, който стои на първа линия “, съобщи той.

Семейство българи контактувало с италианци, инфектирани с ковид

Затова и в случай че сме ходили в наранена от ковид страна или сме били в контакт с хора от такива страни би трябвало да останем под 14-дневна карантина. В случай на появя на някакви признаци – звъним на лекаря и с него разяснява положението си. Характерното при ковид е затрудненото дишане. Другите признаци са грипоподобни.

Иначе за ковид няма открито тъкмо лекуване, прави се комбинирано от няколко медикаменти. Проф. Кантърджиев изрази учудването си, че хората си мислят, че коронавирусът се лекува с лекарства против грипа.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР